"Pályáját biofizikus PhD hallgatóként kezdte. A tudományos pályával szakítva jelenleg mobilhálózati tesztkörnyezetek koordinálásáért felel. Szabadidejében vállalkozások..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Orgován Norbert

Új kínok, titkok, vágyak vizén…

Pályáját biofizikus PhD hallgatóként kezdte. A tudományos pályával szakítva jelenleg mobilhálózati tesztkörnyezetek koordinálásáért felel. Szabadidejében vállalkozások indításán töri a fejét, erejét jóléti programokra és sportversenyekre tartogatja.

Egy független bizottság egyhangúlag a tudományos eredményeit találná a legfontosabbnak – véli Orgován Norbert. A doktori képzése évei alatt az elvárt 2 publikáció helyett 16 cikke jelent meg nemzetközi tudományos folyóiratokban, emellett 2 könyvfejezetnek is szerzője. Komoly tudományos projektekben vett részt, eredményeit több díjjal is elismerték. „Mindezek ellenére több okból sem a tudományos eredményeimet tartom a legfontosabbnak – állítja. – Tekintélyt parancsoló laboratóriumi köpenyemet, etanol áztatta gumikesztyűmet, illetve legutóbbi divat szerinti szájmaszkomat szögre akasztva másfél éve már nem a rák ellenszere, hanem új kihívások után kutatok. Arra jutottam, hogy időmet, képességeimet más területeken jobban tudnám hasznosítani, kamatoztatni és a társadalom javára fordítani, illetve nagyobb hatáskörrel tudnék működni.”

 

Vagyis ahogy Ady lírai hőse, Norbert is a következőket vallja: „Nem kellenek a megálmodott álmok, Új kínok, titkok, vágyak vizén járok”. Azt állítja: őt a befutott pálya, a megtett út, a karrier és életút íve érdekli, a magaslatok a kezdőponthoz viszonyítva. Ezért az elmúlt másfél évét érzi a legfontosabbnak az önmegvalósításban. Időrendben a következők történtek azóta vele: teljesítette a Kinizsi 100-as teljesítménytúrát, célba ért a Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságon, több vállalkozás beindításán kezdett gondolkodni, dolgozni, új munkahelyi pozícióban 4G-s hálózatok tesztkörnyezeteinek koordinálásáért lett felelős, a Star for Life motivációs és oktatási program Sigma Technology-oldali nagykövetének választották, bekerült a La femme 50 tehetséges magyar fiatal programba.

 

 

Star for Life nagykövetként a Dél-afrikai Köztársaság legelmaradottabb tartományában iskolák működésének és diákok egyetemi továbbtanulásának támogatását segíti. Több vállalkozásötlet is jár a fejében. Részt vesz egy elektromos gépek javításával foglalkozó projekt megtervezésében, mellyel a háztartások ökológiai lábnyomát csökkentené. Szeretné a Kultúrfürdő nevű programsorozatot újra életre hívni: ez a magával ragadó minifesztivál a zenét, az irodalmat, a színházat törökfürdőkbe, lépcsőházakba, magánlakásokba csempészve 2013-ig színesítette a budapesti kulturális életet. Ehhez kapcsolódóan egy új, minden felet összehozó programszervező webes felület kialakítása is a célja.

 

„Az előző szűk másfél évben saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy kreatív, nyitott, sokszínű közösségnek milyen elképesztő emelő, fejlesztő ereje van” – mondja. Azt reméli, hogy az 50 Fiatal Magyar Tehetség programban olyan ismeretségekre, barátokra tehet szert, és olyan közösségeknek lesz részese, amelyek még jelentősebb teljesítményekre sarkallják, új nézőpontokat, ötleteket, fejlődést hoznak az életébe, és ő is az övékbe.

Dr. Erőss Lóránd
"Norbert nem csak a tudomány és a közösségformálás terén elért eredményeivel tűnik ki az átlagból, de a társadalom peremére szorultakat is észreveszi. Kellő kitartással egyik meghatározó személyisége lehet majd a magyar társadalmi közéletnek."