"Nem kell messzire mennünk a romantikus időutazáshoz. Európa számtalan gyönyörű középkori hangulatú város hazája. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Középkori időutazás Európában

Nem kell messzire mennünk a romantikus időutazáshoz. Európa számtalan gyönyörű középkori hangulatú város hazája.

Bár a középkorhoz gyakorta társítják a „sötét” jelzőt, szerencsére számtalan európai város megőrizte középkori báját, hangulatát és építészeti stílusát, ezáltal tökéletes úti célul szolgál azok számára, akik érdeklődnek a történelem iránt, vagy egyszerűen csak szeretnének eltölteni egy romantikus hetet külföldön.

 

Rothenburg, Németország


Bajorország szívében található Rothenburg ob der Tauber Németország egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori fallal körülvett városa. A település a Világörökség része, 13. századi városfalával olyan, mintha megállt volna az idő ezen a helyen. Kanyargós macskaköves utcáinak, fagerendás házainak köszönhetően hamísítatlan bajor romantikában lehet része annak, aki ellátogat erre a vidékre. Többféle program közül válogathatunk itt: lovas kocsin utazhatunk a hangulatos utcákon, vásárolhatunk a megannyi különleges kis üzletben, gyönyörködhetünk a középkori és reneszánsz épületekben, vagy finom söröket és még finomabb helyi ételkülönlegességeket kóstolhatunk. A városból a középkor hangulatát idéző szórakozási lehetőségek sem hiányoznak. Gyakran rendeznek lovagi tornákat, bemutatókat és felvonulásokat.

 

 

York, Anglia


York 2000 éves múlttal büszkélkedhet, így felkapott úti cél a turisták körében. Egyike azon ritka helyeknek Angliában, ahol egy eredeti, négy kilométer hosszú városfal mentén sétálgathatunk, miközben az angliai tájban gyönyörködhetünk. A hatalmas, jelentős részben római korból származó kőépítmény nagy része még mindig ép, ezzel együtt pedig a leghosszabb fennmaradt középkori fal Angliában. A város mindemellett számtalan lenyűgöző városkapunak, hangulatos kis utcának és a 13–14. századból származó háznak ad otthont. A leghíresebb látványosságok közé tartozik a yorki katedrális, Észak-Európa legnagyobb gótikus székesegyháza, a yorki erőd, a kísérteteiről ismert Fekete Hattyú fogadó, a Jorvik Viking Centre nevű vikingmúzeum, valamint a szűk utcák és sikátorok alkotta középkori belváros, a Snickelways. Ez utóbbi kötelező program a Harry Potter-rajongók számára, hiszen a Snickelways ihlette a könyvekből és a filmekből jól ismert Abszol út-at.

 

 

Mont-Saint-Michel, Franciaország


Mont-Saint-Michel Franciaország egyik leglátogatottabb látványossága. A Normandiában található, gránitsziklán épített apátságot és a körülötte elhelyezkedő várost sokan egyszerűen csak a Nyugat csodájaként emlegetik. Nem véletlen, hogy manapság az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Különlegessége, hogy a Couesnon folyócska torkolatában, a La Manche csatorna árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget körül apály idején a víz visszahúzódik, így az apátságot akár gyalog is felkereshetjük, míg dagálykor csak egy hídon keresztül közelíthető meg. A szigetet eredetileg Mont-Tombe-nak hívták, csak a 8. században keresztelték át Mont-Saint-Michelre. A legenda szerint Mihály arkangyal 708-ban megjelent Avranches püspökének, és arra utasította, hogy építsen kolostort a sziklaszigeten. A kolostor első templomát 708-ban szentelték fel, és a sziget később népszerű zarándokhellyé vált. 

 

Siena, Olaszország


Ez a gyönyörű toszkán város megőrizte 13–14. századi arculatát, így belvárosa ma az UNESCO Világörökség része. A gótikus emlékekben gazdag várost a régészeti leletek szerint az etruszkok alapították Saina/Seina néven. A római hódítás után Saenára keresztelték, ebből ered mai olasz neve is.  A város fő attrakciója a 13. század végén, 14. század elején épült Piazza del Campo nevű főtér, melyet napjainkban Olaszország legnagyobb középkori tereként ismerünk. A nevezetességek sora azonban ezzel még korántsem ért véget, hiszen itt találhatjuk a Torre del Mangia nevű 88 méteres harangtornyot, a Palazzo Pubblicót és Olaszország egyik legjelentősebb katedrálisát, a Santa Maria Assunta-dómot is. A város közelében számtalan gyönyörű középkori kastély vár arra, hogy felfedezzük, beleértve a Castello di Montaltot, a Castle of Monteriggionit és a Vincigliata várat.  

 

 

Bruges, Belgium


Bruges az egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori európai város, Belgium egyik legkedveltebb turistacélpontja. Manapság a hajóút a legegyszerűbb módja annak, hogy felfedezzük Bruges legszebb helyeit. A csatornák mentén épült, időtlen szépségű városrészek és épületek különleges „vissza az időben” érzést keltenek. A gótikus stílusú városközpontban elképzelhetjük, miként éltek itt évszázadokkal korábban a művészek. A történelmi városközpont az épségben megőrzött középkori épületeknek köszönhetően az UNESCO Világörökségének része. A legismertebb közülük a több mint 83 méter magas harangtorony, amelyen 366 lépcsőfokot kell megmásznunk, hogy felérjünk a tetejére.

La femme La femme cikke 2020. június
címkék:
Európa | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.