"Információs telefonvonal segíti a legveszélyeztetettebb korosztály felkészülését a koronavírus esetleges második hullámára."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Önkéntesek segítenek felkészülni a következő járványra

Információs telefonvonal segíti a legveszélyeztetettebb korosztály felkészülését a koronavírus esetleges második hullámára.

A koronavírus-járvány terjedését megakadályozó szigorítások feloldásával az élet visszatér a normális – vagy legalábbis az ahhoz hasonló – keretek közé. Bár a koronavírus elleni vakcina, illetve a fertőzés gyógyítását szolgáló gyógyszeres terápia egyelőre nem érhető el, a vészhelyzet egyelőre elmúlt. Szakemberek szerint azonban a társadalomnak fel kell készülnie a fertőzés lehetséges újabb hullámaira.

Egy esetleges koronavírus fertőzés kimenetele, a betegség lefolyása elsősorban a beteg általános egészségi állapotától, immunrendszerének „kondíciójától” függ. A koronavírus egészségkárosító hatásának mérséklése, illetve a halálesetek megelőzése érdekében a megfelelő életvitellel tehetünk a legtöbbet. Különösen igaz ez a 60 év felettiek esetében, akik számára a fertőzés kiemelt kockázatot jelent.

 

A Proaktív 19 programot a legveszélyeztetettebb korosztály védelméért indította el a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Központja (Általános Orvostudományi Kar,

INFOVONAL
Önkéntes szakemberek minden nap 8 és 20 óra között a díjmentesen hívható 06 80 442 642 zöldszámon várják a 60 év felettiek hívásait.
Szentágothai Kutatóközpont és Klinikai Központ közös egysége), a Transzlációs Medicina Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet. A díjmentesen hívható telefonszámon várják a 60 év felettiek hívásait a programban részt vevő önkéntes egészségügyi szakemberek, akik a rizikófaktorok felmérését követően személyre szabott tanácsokkal látják el az érdeklődőket.


Egészségi állapotunk és arra ható életvitelünk nagyban meghatározhatja, hogy egy fertőzéssel miként tud megküzdeni a szervezetünk. A mentálhigiénia, a testsúly, testmozgás, táplálkozás, alkoholfogyasztás vagy dohányzás például nagyban befolyásolhatja ezt. A program előnye, hogy önkéntes egészségügyi szakemberek segítségével ezeken a területen is személyre szabott módon tudunk olyan tanácsokat adni, amit az ingyenes számunkra betelefonálók jó eséllyel meg is tudnak valósítani. – mondta el Dr. Hegyi Péter, orvosprofesszor, a program vezetője, a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Központ igazgatója.

 

A professzor kiemelte, a mostani helyzetben különösen fontos, hogy az egyéni helyzetünket figyelembe vevő és szakmailag megalapozott tanácsokat kövessünk, és ne a félrevezető, ellenőrizhetetlen forrásból származó, áltudományos módszereket, amelyek nem segítik, sőt gyengíthetik a fertőzéssel szembeni védekezést.

 

Annak érdekében, hogy a Proaktív 19 híre minél több embert elérjen, és így az érintett korosztály minél szélesebb körben szakemberektől kapjon felvilágosítást, a Richter Gedeon Nyrt. is a kezdeményezés mellé állt. Az együttműködés célja a közös tájékoztatás, illetve a később megrendezésre kerülő Richter Egészségvárosokon, valamint egyes nyugdíjas programokon való személyes tanácsadások biztosítása.


„A Richter felelős magyar gyógyszeripari vállalatként kiemelt feladatának tekinti, hogy az egészségtudatosság és az ellátórendszer támogatásával is elősegítse a hazai lakosság egészségügyi állapotának fejlesztését.” – emelte ki a Richter PR és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője. Beke Zsuzsa hozzátette, hogy ezt szolgálja a Richter Egészségváros programja, amelynek keretében a koronavírus elleni hazai küzdelemben is részt vállal a vállalat.

 

A Proaktív 19 program önkéntes szakemberei minden nap 8 és 20 óra között a díjmentesen hívható 06 80 442 642 zöldszámon várják a 60 év felettiek hívásait.

La femme La femme cikke 2020. május
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.