"Fehér homok, pálmafák, trópusi hangulat, koktélok és izgalmas vízi sportok várják a Lupa-tó partjára érkezőket. Budapest tengerpartján jártunk."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Percek alatt a tengerpartra

Fehér homok, pálmafák, trópusi hangulat, koktélok és izgalmas vízi sportok várják a Lupa-tó partjára érkezőket. Budapest tengerpartján jártunk.

A négy fal nyomasztó szorításából szabadulva alig vártuk, hogy a nyári szabadságot a szabadban tölthessük. A külföldi utazásokat sokan most túl kockázatosnak tartják, ezért az itthoni pihenés lehetőségét keresik. Őket csábítja a fővárosi betondzsungelt hátrahagyva percek alatt elérhető, trópusi tengerpartot idéző Lupa Beach.

A Lupa Beach prémium strandján megtaláljuk az egyre népszerűbb street workout-ot, a wind- és kiteszörföt, de itt működik Európa egyik legjobb wakeboard pályája is. A búvárcentrum a tengeri merülés élményét hozza el, de az extrém vízi sportok kedvelői is megtalálják számításukat. A legkisebbeket gyermekjátszótér, játszóház várja, a vízben biztonságukról a lekerített, sekély vizű pancsoló gondoskodik.

 

A több mint két kilométeres part menti sétányon húsz különböző étterem, büfé és bár várja azokat, akik szívesen ülnek ki szabadtéri teraszokra, közvetlenül a víz partjára. A gasztrosétány az időjárástól függően késő estig látogatható, este hét után már belépőjegyet sem kell váltani.

 

A Lupa Beach egyik legszerethetőbb, idén megnyitott gasztrohelyszíne, a Sanie Lounge. A türkiz és fehér színekben ragyogó terasz, a kötélből font hintaágyak, a szélben táncoló napvitorlák hangulatát a tulajdonos balinéz utazásának élményei ihlették. Minden annyira természetes és fesztelen, az első pillanattól kezdve otthon érezzük magunkat. Néhány fiatal éppen a beépített trambulinról elrugaszkodva csobban a vízbe. A napernyők árnyékában, színes koktélok fölött másik vidám társaság. Érdeklődésünkre, hogy először vannak-e itt, egymás lelkesen válaszolnak: Minden évben kijövünk a Lupára, mert fantasztikusan jó a hangulat. Az emberek kedvesek, süt a nap, szól a zene. Olyan, mint egy tengerparti nyaralás, csak sokkal közelebb van.– mondják egymás szavába vágva – „A Sanie Lounge az egyik kedvenc új helyünk. Itt a legjobb fejek a felszolgálók és a legfinomabbak a koktélok. Ja, és innen legszebb a naplemente.

 

Élmények nappal

 

A Lupa Beach az ország egyik legnagyobb természetes vizű strandja, így biztonságos távolságra pihenhetünk másoktól. Akik extra biztonságra vágynak "paravánokkal" elszeparált napágy blokkokat is, bérelhetnek.

 

Nem csak a parton, a vízben is biztonságban lehetünk. Az egykori bányató hirtelen mélyülő medrét a strandolásra kijelölt partszakaszokon kiszélesítették, sőt idén egyes részeit feltöltötték. Így létrejött egy több ezer négyzetméteres lassan mélyülő vízpart, ahol immáron térdig, illetve derékig érő vízben lehet játszani, labdázni. Most már azok is bemerészkedhetnek a kristálytiszta tóba, akik nem érzik magukat vízbiztosnak.

Az izgalmakra vágyók feltétlenül próbálják ki a világ legújabb vízi őrületeit.

A jetski tolóerejével működő, annak hajtóművére rugalmas tömlővel csatlakozó flyboard, hoverboard, jetbike és jetpack olyan élmény, amihez hasonlót még nem tapasztaltunk. Delfinként úszhatunk a vízből kiugorva, vagy súlytalanul lebeghetünk a felszín fölött. Garantáltan libabőrös élmény. Persze ne várjuk, hogy elsőre profik leszünk, mint mindenben, ebben sem árt a gyakorlás.

 

Élmények este

 

Az esti sétányélmény egyre többeket csábít a Lupára napnyugta után is. Egy holdfényes romantikus vacsorához, egy nyáresti koktélra is tökéletes helyszín a budapesti tengerpart. A tavalyi fergeteges partik a korábbi korlátozások miatt még csak most kezdenek beindulni újra, de a lupások idén is előrukkoltak valami újjal!

 

Szerelmes párok és családok nagyszerű esti programja lehet, az igazi retro élményt ígérő Lupa Drive-In autósmozi, ahol a hagyományos mozikkal ellentétben másoktól biztonságos távolságban és sokkal intimebb közegben, saját autónkban ülve élvezhetjük a filmeket. Az autósmozik az ötvenes, hatvanas években élték fénykorukat, de most a vírusveszély miatt újra felértékelődhetnek. Naponta más-más izgalmas és szórakoztató filmet láthatunk, amelynek vetítése sötétedés után, kilenc órakor kezdődik. A filmek hangsávját az autórádióval lehet befogni, a büfében pedig természetesen megtalálható az elmaradhatatlan popcorn. A moziban száz autó fér el és a jegyeket online lehet megvásárolni. A belépő ára – autónként – 4990 Ft.

La femme La femme cikke 2020. július
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.