"Természetes igényünk, hogy egy hosszú repülőút ne csupán a célunkhoz vezető tortúra, hanem az utazási élmény része legyen."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Felhőtlenül a felhők fölött

Természetes igényünk, hogy egy hosszú repülőút ne csupán a célunkhoz vezető tortúra, hanem az utazási élmény része legyen.

Legyen szó nyaralásról, vagy üzleti útról, nem szeretjük az elvesztegetett időt. Kényelmetlen lehet az utazás, ha hosszú órákon át tart és a kapott szolgáltatások terén is kompromisszumokat kell kötnünk. Ilyenkor eltékozolt időnek tűnik minden perc, és nem ritka, hogy egy bosszúságokkal teli repülőút után fáradtan, kimerülten érkezünk meg a célállomásra.

 

Míg a diszkontcégek okkal szolgálnak rá "fapados" jelzőre, a nemzeti légitársaságok többsége tartja a kényelmi szolgáltatások magas színvonalát. A Qatar Airways ebben is kiemelkedő. Hitvallásában a biztonság mögött a kényelem áll a második helyen. Így garantálja, hogy elégedetten hagyjuk el a fedélzetet akár egy nyolc-tízórás repülést követően is.

Budapestről Boeing 787 Dreamliner gépekkel juthatunk el Dohába,
és onnan további 110 úti cél irányába.

 

A World Airline Awards tavalyi rangsora alapján a világ legjobb légitársasága, valamint a „Közel-Kelet legjobb légitársasága” és a „A világ legjobb üzleti osztálya” cím büszke tulajdonosa. Az egyetlen légitársaság, amely a Skytrax nemzetközi szavazáson ötször is elnyerte „Az év légitársasága” címet, nem túlzás tehát azt mondani, hogy kiegyensúlyozottan és biztosan a legmagasabb szintű szolgáltatásokra számíthatunk. Különösen, ha Qatar Airways Business Class osztályán repülve kezdjük meg utazásunkat.

 

Magas színvonalon a magasban is


A Qatar Airways üzleti osztályának belső kialakítása, a magasan képzett személyzet és a legújabb technikai lehetőségek biztosítják, hogy egy üzleti út vagy nyaralás luxusélménnyé váljon. Egy hosszabb út esetében az egyik legfontosabb a repülőgépen rendelkezésünkre álló személyes tér nagysága. A Qatar Airways business osztályán erre sem lehet panaszunk.

Igényesen kialakított, tágas tér áll rendelkezésünkre. Ülésünket egy hosszú repülőúton is kényelmesnek fogjuk érezni, az állítható funkciók révén akár teljesen vízszintes pozícióba, ággyá alakíthatjuk. A tengerentúli éjszakai járatokon pamut hálóruha és fedélzeti papucs teszi teljessé a pihenést: minden adott egy igazán pihentető alváshoz. A modern LED-világítás igazodik időzónákhoz, így segítve, hogy kipihenten érjünk célba.

 

Kényeztetett érzékek

 

A Qatar Airways Business Class kulináris utazást ígér a fedélzeten. Díjazott séfek az arab és a nemzetközi konyha remekeit készítik. Ízlésünk, étkezési szokásaink szerint, vagy akár a vallási előírásoknak megfelelően választhatunk nem csak a főételek, hanem az édes nyalánkságok közül. A felszolgált ételekhez felsőkategóriás borok, koktélok járnak. Sőt! Tapasztaltuk, hogy kívánságunkra az itallapon nem szereplő koktélt is elkészítik számunkra, ha a szükséges alapanyagok rendelkezésre állnak. Minden üléshez tágas étkezőtér tartozik, így a felhők fölött is olyan, mintha egy első osztályú étteremben költenénk el ebédünket, vacsoránkat.

Nem csupán repülő étterem, de egy komplett szórakoztató központ is rejlik a Qatar Airways Business Class szolgáltatási csomagjában. Filmek, zenék játékok – az Oryx One rendszerben pillanatok alatt hozzájuthatunk az ízlésünknek megfelelő szórakozási lehetőségek bármelyikéhez. A hatalmas kétképernyős felületen több lehetőségünk is van a szórakozásra: például játszhatunk egy menetet addig, míg a másik képernyőn betöltünk egy filmet. A kommunikációs rendszer segítségével a munkánkkal sem maradunk le. OnAir mobilszolgáltatás, laptoptöltők, wifi-kapcsolat és kényelmes méretű munkaterület, ideális fényviszonyok teszik kényelmessé mindezt.


Oázis a reptéren: az Al Safwa First Lounge

 

A Qatar Airways központja Qatar fővárosában, Dohában van. Itt kapott helyet a minden kényelemmel felszerelt, igényesen kialakított lounge, mely bizonyítja, hogy a légitársaság a minőségi szolgáltatások tekintetében a földön is az elsők között van. Az Al Safwa First Lounge minden négyzetmétere átgondolt térkialakításról árulkodik, melynek egyetlen célja, hogy a gépindulásig is teljes kényelemben töltsük a várakozás perceit.

A dekoratív dizájnelemek, a lounge központjában helyet kapott szökőkút, az Iszlám Művészetek Múzeumából kölcsönzött műalkotások vizuális élménnyé teszik a komplexumot, amelyet a szolgáltatások széles köre és magas színvonala tesz teljessé. A 250 férőhelyes étteremben friss alapanyagokból készülnek az arab fogások és a nemzetközi konyha ínyencfalatai. Ha éppen wellness-élményekre vágyunk, ezt is luxuskörülmények között kaphatjuk meg, de egy mozit idéző médiateremben is múlathatjuk az időt, vagy exkluzív családi területen szórakozhatunk. Különleges élményt ígér a QSpa, egy kilenc teremből álló létesítmény, mely az összes érzékszervünket elbűvöli. Izomlazító kezelés, pihentető pezsgőfürdő vagy pedikűr, lazítás a pihenőszobában: a feltöltődés bármely formáját választhatjuk a várakozás alatt.

La femme La femme cikke 2020. december
címkék:
Qatar Airways | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.