"A depresszió népbetegség Amerikában. A Richter fejlesztése segíthet a gyógyításban!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Magyar sikergyógyszer az amerikai piacon

A depresszió népbetegség Amerikában. A Richter fejlesztése segíthet a gyógyításban!

Minden ötödik amerikai életében legalább egyszer kialakul a kedélybetegség valamelyik típusa, sokak életében pedig az eddig alkalmazott terápiás módszerek ellenére is csak részleges pozitív változás tapasztalható. A depresszió leggyakrabban előforduló típusának kezelésében most a Richter által kifejlesztett cariprazine molekulájával készülő gyógyszer segíthet!

Az úgynevezett major depresszió az egyik leggyakrabban előforduló mentális zavar az Egyesült Államokban, nagyjából minden ötödik felnőttet érint ez a betegség élete során. Egy széleskörű amerikai kutatás szerint a betegek mintegy felénél az első alkalmazott antidepresszáns kezelés ellenére fennmaradnak a tünetek.

 

„Azok a betegek, akik nem, vagy szinte alig reagálnak az általánosan megszokott terápiára, gyakran frusztráltnak érzik magukat, amiért bár többféle kezelést kipróbáltak, a tünetek továbbra is fennállnak.” – mondta Dr. Gary Sachs a Signant Health klinikai alelnöke,  a massachusetts-i központi kórház  professzora. „Számukra ahelyett, hogy egy újabb standard antidperesszánssal próbálkoznának, a Vraylar hatékony lehet a már meglévő alap kezelés kiegészítéseként.” A professzor által vezetett klinikai vizsgálatok eredeményei ezt egyértelműen alátámasztották.

 

A cariprazine az Amerikai Egyesült Államokban Vraylar márkanéven kerül forgalomba, amely a felnőtt páciensek antidepresszáns terápiáját kiegészítő kezelésre kapott most jóváhagyást. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) korábban engedélyezte depressziós, akut mániás és kevert epizódok kezelésére az egyes típusú bipoláris zavarban, valamint felnőtt skizofrénia kezelésére is. A cariprazine a Richter Gedeon Nyrt. és az AbbVie közös fejlesztése, amellyel több mint 20 klinikai vizsgálatban világszerte több mint 8000 beteget kezeltek, és ezen klinikai vizsgálatokban a cariprazine hatásosságát és biztonságosságát számos pszichiátriai kórképben értékelték.

 

„A cariprazine kezdeti fejlesztési szakaszában arra összpontosítottunk, hogy olyan molekulát találjunk, ami a dopamin D3 receptoron hat és a pszichiátriai kórképek tüneteinek széles körét javíthatja.” – mondta Dr. Greiner István a Richter K+F igazgatója. „Azt követően, hogy az amerikai piacon a készítmény először a skizofrénia és a bipoláris zavar akut mániás és kevert epizódjainak kezelésére kapott engedélyt, nagy örömmel vettük, hogy a bipoláris depresszió és most, a major depresszió kiegészítő kezelésének engedélyezésével kiteljesedhetett a készítmény potenciálja.”

La femme La femme cikke 2022. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.