"Lyon Franciaország egyik legnagyobb városa, kulturális, tudományos és gasztronómiai központ, de történelmi óvárosa is gyönyörű. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A második legnagyobb francia

Lyon Franciaország egyik legnagyobb városa, kulturális, tudományos és gasztronómiai központ, de történelmi óvárosa is gyönyörű.

Lyon azon túl, hogy Franciaország középső részén helyezkedik el, és a Rhône-Alpes régió és Rhône megye fővárosa, ezernyi más területen is központi szerepet játszik. A lyoni selyemszövés és kelmefestés a 16. század óta világhírű, nem véletlen tehát, hogy a 19. században ide telepítették a legnagyobb vegyipari gyárakat, amelyek továbbvitték a ruhagyártás lyoni jellegzetességeit. Egészen mostanáig!

 

 

A textilipar és a könnyűipar ma is vezető szerepet tölt be a régióban. Csak a Village des Créateurs nevű központban negyven különböző bolt várja a kortárs divat és dizájn iránt érdeklődőket. Ugyanakkor a lyoni egyetemek nagy része nemcsak Európa, de a világ vezető intézményei közé tartozik, így a város kiemelt humán tudományos kutatóközpont is. Több mint százezer diák tanul itt, ami fiatalossá teszi a város hangulatát.

 

Sokszínű és sokarcú város

 

Lyonban megfér egymás mellett a dombos és sík vidék, a reneszánsz városmag és a modern operaház, a műemlékek és az ipari területek, zöld és beton, régi és új. A várost két folyó is keresztezi, a kacskaringós, emiatt női folyónak is nevezett Saône, és az egyenes, férfiasabb Rhône. A domborzat is a folyók alakjának megfelelően alakul, vagyis a Saône partja dombos, míg a Rhône melletti részek inkább laposak.

 

 

A város nevéből fakadóan lépten-nyomon oroszlánokkal találkozhatunk, szobor, kép vagy akár szórólap formájában. Az orszlánmentalitás a lyoniak önbecsülésében is tetten érhető: lakói büszkék a városra, arra, hogy ott élnek, hogy lyoni akcentust beszélnek, és boldogan várják a turistákat, akik érkeznek is szép számmal. Okkal teszik, hiszen Lyon nemcsak barátságos és vendégszerető hely, de minden együtt is van ahhoz, hogy az utazás igazi élménnyé váljon. Történelmi és kulturális nevezetességek, természeti értékek és persze világszínvonalú gasztronómia.

 

1 | 2 | 3 | tovább
La femme La femme cikke 2012. július
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.