"Valóban olyan könnyed a párizsi nők élete, mint itthon gondoljuk? Mi várhat egy értelmiségi anyukára Nyugat-Európa egyik központjában?"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Munka, nő, anya – Párizs

Valóban olyan könnyed a párizsi nők élete, mint itthon gondoljuk? Mi várhat egy értelmiségi anyukára Nyugat-Európa egyik központjában?

Meglepő, de Nyugat-Európáért nem kell feltétlenül repülőre vagy vonatra szállni, elég hozzá a 47-es villamos. Az ESSCA (École Supérieure des Sciences Commerciales d’Angers) francia alapítású, kereskedelmi és menedzsmentképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmény kampusza Angers, Sanghaj és Párizs mellett a budapesti Czuczor utcában is megtalálható. A nemzetközi kapcsolatteremtésre és -tartásra rendkívül nagy hangsúlyt fektető oktatás nemcsak arra készíti fel a 47 országból származó hallgatókat, hogy szakmájukban helyt álljanak, de arra is, hogy mindezt a világ bármely pontján megtehessék. Magyarországi jelenlétének 20. évét a budapesti kirendeltség nemzetközi konferenciával ünnepelte, melynek előadásain a szakmában igen jelentős hazai és külföldi szakemberek osztották meg tapasztalataikat a gazdaságról, a pénzügy és az oktatás helyzetéről Kelet-Közép-Európában. A program szerint az előadások egyik témája a gazdasági és pénzügyi krízis hatása volt az európai országokra, minket azonban jobban érdekelt, hogyan érinti ez a nők lehetőségeit itthon és Nyugaton.

 

 

 

 

Eltűnnek a legelők, jönnek a hegyek?

 

Számunkra a legfontosabb kérdés talán az, milyen egy nyugat-európai nő keletebbre született társaihoz képest? Ők is azt érzik, amit egy átlagos magyar nő gondol róluk: sikkesebbek, gazdagabbak, függetlenebbek, vagyis könnyebb az életük?

Ezeket a kérdéseket az immár végét járó gazdasági válságot figyelembe véve jártuk körül francia és magyar származású szakértőkkel, akik az ESSCA Magyarország Alapítványnál dolgoznak vezető pozícióban. Dr. Catherine Leblanc, az alapítvány elnöke, és dr. Deli-Gray Zsuzsa, az alapítvány igazgatója mesélt tapasztalatairól. Mint kiderült, a különbség a kelet- és nyugat-európai dolgozó nők helyzete között nem is akkora, mint gondolnánk. A vezető pozíciókban jellemzően férfiak ülnek, a nőknek kevés vagy teljesen más szerep jut, mint férfi kollégáiknak. „Ha az iskolai eredményeket nézzük, a nők keményebben tanulnak, jobbak az eredményeik, jobban összpontosítanak, bizonyítani akarnak, és ha karriert szeretnének, nem elég azt a szintet elérniük, mint egy férfinak” – mondta Catherine Leblanc. Deli-Gray Zsuzsa egyetértett, itthon sincs másképpen, bár optimistán hozzáfűzte: „Én azt látom, hogy egyre több nő dolgozik vezető pozícióban, akár az oktatási rendszerben is. Egyre több egyetemen találkozhatunk női igazgatóval vagy akár rektorral. Ez fejlődés, de nagyon lassú.” Franciaországban már törvény mondja ki, hogy minden cég, vállalat, szervezet igazgató bizottságában egyenlő arányban kell lenniük férfiaknak és nőknek. Ehhez képest mi a tapasztalata egy francia alapítványi elnöknek? „Sok cég nem vette még figyelembe ezt a törvényt, és a bizottsági tagok kevesebb, mint 20 százalék-a nő. Átállunk a rendszerre, de időbe kerül” – fogalmaz.

 

 

Felelsz vagy mersz?

 

A 2008-as gazdasági válság természetesen nem csak Kelet-Európát vagy a nőket érintette érzékenyen, mindenkinek van saját tapasztalata a válság hatásairól. Mivel azonban a munkaerőpiacokon fokozódott a verseny, egyáltalán nem mindegy, milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal indul valaki. „Amikor egy fiatal férfi beszél a munkáltatójával arról, hogy mennyit kér, van mersze határozott összeget mondani. A nők ezt nem merik megtenni, így a kezdő fizetésük is jóval kevesebb. Ez persze kultúránként változhat, de Franciaországban a nők nem elég bátrak” – állítja Leblanc. Egy munkaadó (férfi!) szempontjából az látszik, hogy adott egy önbizalomtól duzzadó, céltudatos, és egy visszafogott, befolyásolható versenyző.

 

Hermann Júlia Hermann Júlia cikke 2013. október
címkék:
Család | Karrier | Lélek |
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.