"Digitális megoldások, mindent felülmúló sebesség, kényelem és végtelennek tűnő szórakozási lehetőségek.(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Repülés az innováció szárnyán

Digitális megoldások, mindent felülmúló sebesség, kényelem és végtelennek tűnő szórakozási lehetőségek.(x)

Ezekkel a szavakkal jellemezhetnénk a XXI. század repülőgépeit, melyekkel kipihenten és felfrissülve érkezhetünk meg úti célunkhoz. És bár a legtöbben csupán futurisztikus álomképnek tartják a polgári űrrepülést vagy a bioüzemanyaggal működtetett repülőgépeket, az igazság az, hogy mindez hamarabb valóra válhat, mint gondolnánk!

 

Ma a technológia sosem látott ütemben halad előre, ez természetesen a repülés élményét is jelentősen átformálja. A jövő minden jel szerint a hatékonyabb, kevesebb káros anyagot kibocsátó, csendesebb gépeké és a digitalizáció elvárásaihoz alkalmazkodni képes repülőtársaságoké. A holland KLM légitársaság ennek szellemében nagy hangsúlyt fektet az olyan fejlesztésekre, melyek egyszerűbbé és emlékezetesebbé teszik számunkra az utazást.

 

 

Álomrepülőgép a felhők felett


A társaság nemrégiben mutatta be széles törzsű flottájának legújabb tagját, a Boeing−787 Dreamlinert, mely korának egyik legfejlettebb repülőgépe. Az említett gép több szempontból is kiemelkedik típustársai közül. Fejlett érzékelőrendszere például képes enyhíteni a turbulencia kellemetlen hatásait, a magasabb kabinnyomás pedig jobb közérzetet teremt az utasok számra.

 

Az utasteret illetően ugyancsak szembetűnő a változás. A KLM Boeing−787 Dreamliner megszokottnál nagyobb méretű ablakai még közelebb hozzák a repülés élményét. Az elektromos sötétítőberendezés segítségével szabályozhatjuk az ablakok fényáteresztését, ez megkönnyíti az időzónák közötti utazást, és zavartalan pihenést tesz lehetővé. És míg nem is olyan régen szinte elképzelhetetlen szcenáriónak tűnt a telefon vagy internet használata az utasszállító gépek fedélzetein, ma a KLM On-board wifi-szolgáltatásának köszönhetően már a felhők felett is online lehetünk.

 

Innovatív ötletek


A fejlesztések sora azonban korántsem merül ki mindössze a repülőgépek kialakításában. A cég a haladás szellemében immáron 11. alkalommal rendezi meg az Innovation Awards című rendezvényt, melyen a különböző részlegek és dolgozók innováció terén elért eredményeit díjazzák. Ilyen eredmények közé sorolható például a KLM Amsterdam Airport Schipolnál kialakított csomagautomatája vagy a légitársaság guruló sörcsapja és a hozzá tartozó innovatív hordó, mellyel először kortyolhatunk csapolt sört repülés közben.

Mindemellett a KLM „a közösségi médiában elkötelezettek” listáján is élen jár. A repülőtársaság fejlesztéseinek köszönhetően már a Facebook Messenger applikációról is letölthetők a repülőjegyek, illetve a beszállókártyák, továbbá a nap 24 órájában rendelkezésünkre áll az online ügyfélszolgálat. A KLM hamarosan még egy lépéssel továbbmegy: egy olyan mesterségesintelligencia-alapú közösségi médiaszolgáltatást tervez, mellyel ügyfelei még gyorsabban választ kaphatnak kérdéseikre.

 

A határ a csillagos ég?


De vajon mit tartogathat még a jövő a légi közlekedés számára? Az egyik legizgalmasabb együttműködés minden kétséget kizáróan a KLM és a Space Experience Curaçao (SXC) vállalat között létrejött együttműködés, melynek keretében a légitársaság a beszerzésekkel, valamint egyéb támogatások útján járul hozzá a jövőbeni szuborbitális repülésekhez. A tervek szerint a KLM törzsutasprogramjába és a curaçaói üdülési csomagjába is bekerül az űrutazási program.

La femme La femme cikke 2015. október
címkék:
Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.