"A világ leghíresebb szerelmi története Szegeden, Hegedűs D. Géza rendezésében."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Shakespeare-premier Szegeden

A világ leghíresebb szerelmi története Szegeden, Hegedűs D. Géza rendezésében.

A

Dóm téri fesztivál idei programsorozatának egyik legnagyobb várakozással kísért előadása az angol mester híres szerelmes története, a Rómeó és Júlia lesz. Három estén át, július 27-én, 28-án és 29-én könnyezhetjük meg a „baljós csillagzat alatt született szerelmesek” jól ismert történetét.

 

Hegedűs D. Géza rendező Mészöly Dezső fordításában viszi színpadra a művet. A hatalmas, 4000 férőhelyes téren a látványnak és a szövegnek lesz a legnagyobb ereje, a sodró lendületre és a zeneiségre helyezve a hangsúlyt.

A darab rendezője Hegedűs D. Géza (fotó: Gál Bereniké)

 

Az 1920-as évek Olaszországába helyezett történet fiatal szerelmespárját Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka alakítja. A szabályokat felborító vagy épp szigorúan őrző fiatalok csapatát erősíti Mercutio, akit a Jászai Mari-díjas Hajduk Károly játszik, a társaság „jófiúja”, Benvolio, akit a Junior Prima-díjas Józan László alakít, valamint Tybalt szerepében Orosz Ákos, aki a Vígszínház szintén Junior Prima-díjas művésze. A tekintélyt követelő generációt olyan színészek játsszák, akikre valóban nem lehet nem figyelni: a Capulet-házaspárt Hegyi Barbara és Szabó Győző, Montague-nét Igó Éva, Páris grófot Hajdu Steve, Escalust, Verona hercegét pedig Kamarás Iván alakítja. Az egymásnak feszülő két világban rejtekutakon próbálja egyengetni a két bátor fiatal útját Júlia dajkája, Szűcs Nelli és Lőrinc barát, Trill Zsolt karaktere.

 

Az egyedülálló méretekkel bíró Dóm téri színpadra Antal Csaba díszlete és jelmezei varázsolnak hamisítatlan itáliai hangulatot – az Európa-szerte ismert és elismert tervező sok év tapasztalatából meríthetett a jelenlegi munkájához, ugyanis már 14 éve tanít a velencei egyetemen. A légies, reneszánszt is felidéző árkádok, díszletelemek könnyedségét a ’20-as, ’30-as évekbeli ruhák látványa teszi még inkább magával ragadóvá. A zene, amelyet Márkos Albert ír, átszövi az egész világot, a koreográfiákat pedig Juronics Tamás készíti hozzá. Nem marad ki a vívás, verekedés sem: a kaszkadőri szintet megközelítő feladatokra pedig Balázs László készíti fel a színészeket.

La femme La femme cikke 2018. július
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.