"Július 5-én kezdődik és július 15-ig tart a gyulai Shakespeare Fesztivál, amely az idén egy mű köré szerveződik."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Csak Shakespeare legvarázslatosabb darabja!

Július 5-én kezdődik és július 15-ig tart a gyulai Shakespeare Fesztivál, amely az idén egy mű köré szerveződik.

A Gyulai Várszínház – az Összművészeti Fesztiválon belül – 2005 óta rendezi meg a kéthetes Shakespeare Fesztivált július elején. A szervezők célja, hogy legyen Magyarországon egy olyan rangos, nemzetközi fesztivál, ahova a legjelentősebb Shakespeare előadásokat hívják meg itthonról és külföldről. A fesztiválon nem osztanak díjakat, a rangot a fesztiválra történő meghívás adja. A főprogramba az éves várszínházi Shakespeare bemutató mellé egy előadást a magyar nyelvterületről, kettőt külföldről hívnak. A kísérő programokban a műsort színházi előadások és más műfajok bemutatásával is színesítik: reneszánsz zenei koncertek, jazz koncertek, táncelőadások, utcaszínházi előadások, alternatív színházi előadások, színművészeti egyetemisták előadásai, filmek vetítése, Shakespeare konferenciák, Shakespeare konyhája – gasztronómia. Mindemellett az sem mellékes, hogy a gyulai Shakespeare Fesztivál alapító tagja az Európai Shakespeare Fesztiválok Hálózatának, amely a legjelentősebb európai Shakespeare Fesztiválokat fogja össze.

 

 

Idén július 5-én kezdődik és július 15-ig tart a VIII. Shakespeare Fesztivál, amelyen 36 program szerepel, és amely az idén egy mű köré szerveződik: A vihart helyezi a középpontba. Az első este Szergej Maszlobojscsikov rendezésében láthatja a művet közönség. Az előadás különlegessége, hogy Prospero szerepét nő alakítja: Prosperaként Szűcs Nelli látható.

Látható lesz Silviu Purcarete Vihar-rendezése, valamint a Shakespeare-darab egy látványos dél-koreai színrevitele is, de koncert és táncelőadás is helyet kapott a fesztiválon: Vukán György Vihar című szerzeményét, a Közép-Európa Táncszínháztól pedig a Vihar és a Shakespeare-mesék című produkciót láthatják az érdeklődők.

Vetítésekre is várják a közönséget: Robert Wilson Hamlet és Szonettek című munkája mellett a londoni Királyi Operaház előadása, Verdi Othellója is látható felvételről. Az És Romeó és Júlia című komédia - Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter produkciója - is szerepel a fesztiválon, amelyre Varró Dánielt is meghívták mint műfordítót.

Gyulán vendégszerepel kielcei Teatr Zeromskiego Hamlet-produkciója, amely a legjobb Shakespeare-előadás volt tavaly Lengyelországban. Konferenciát is rendeznek, amelyen a magyar felszólalók mellett a fesztivál díszvendége, Stanley Wells, neves Shakespeare-kutató is tart előadást.

La femme La femme cikke 2012. július
címkék:
Fesztivál | Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.