"2012. augusztus 14 - 20. között újra élvezhetjük a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ismét Kaposvárra figyel a világ

2012. augusztus 14 - 20. között újra élvezhetjük a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált!

A fesztivál ideje alatt a klasszikus zenei világ krémje megfordul Kaposváron, akik miatt több ezer érdeklődő érkezik Kaposvárra a világ különböző részeiből. Az évi 15 ezer helyszíni érdeklődőt és 70-80 millió rádióhallgatót vonzó Kaposfest idén harmadszorra kerül megrendezésre Kokas Katalin művészeti vezető és Bolyki György fesztiváligazgató munkájának köszönhetően.

 

 

A fesztivál 14 világszínvonalú kamarazenei koncertjére egy hónap alatt elfogytak a bérletek és az augusztusi kezdés előtt már alig lehet jegyeket vásárolni. A sikerhez az is hozzájárul, hogy olyan komolyzenei művészek lépnek fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, mint Kocsis Zoltán, Ivry Gitlis, Kelemen Barnabás, Alina Ibragimova és Jonathan Cohen.  Sokan közülük, már korábban is jártak a fesztiválon, és annyira jól érezték magukat, hogy több évtizedes rangos fesztiválok helyett a Kaposfestet választották.

 

A Szivárvány Kultúrpalota, mint a rendezvény központi helyszíne, tökéletes akusztikájával hozzájárul, hogy a Bartók rádió élőadásai és a többi koncertfelvétel kiváló minőségben eljussanak világszerte, rengeteg háztartásba. Az Európai Műsorsugárzók Uniója mérése szerint 85 ország több ezer háztartásába sugározza a Kaposfest rögzített koncertjeit.

 

„A Kaposfest közönsége a minőségi turizmus csúcsát képviselő réteg, és legtöbbjük az egész fesztivál idejére Kaposvárra kötözik. Feladatunknak érezzük, hogy a zene mellett egyéb művészeti ágakban is hasznos, és magas színvonalú produkciókat nyújtsunk nekik.” – véli Bolyki György, fesztiváligazgató.

 

Az idei kamarazenei koncertekre is teltházat remélnek a szervezők, amelyeket műismertetők, Réz András film klubja, a Bolyki Soul&Gospel Kórus koncertje és több nagyszabású kiállítás tarkít majd.  Köztük található az Esterházy műkincsek eddig még sehol be nem mutatott anyaga, Juan Gyenes fotóművész képei, valamint egy kortárs kiállítás. A „KORTÁRSAK” című tárlat 22 alkotása közül 11 meghívott, nagynevű festő munkáiból és 11 pedig nyilvános pályázat útján bekerülő alkotásokból áll.

 

Bővebb információ a fesztivál honlapján!

La femme La femme cikke 2012. augusztus
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.