"Újra Budapesti Barokk Fesztivál a Belvárosi Szent Mihály templomban."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Barokk a belvárosban

Újra Budapesti Barokk Fesztivál a Belvárosi Szent Mihály templomban.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az egyedülálló Budapesti Barokk Fesztivált a Belvárosi Szent Mihály Templomban 2013. szeptember 19 – október 6. között. A kultikus és egyben autentikus helyszín a pesti belváros egyik fő ütőerén a Váci utcában található, ahol idén a hazai és nemzetközi művészek szép számmal lépnek fel és bűvölik el a közönséget Bach, Vivaldi, Händel zenéjével.

 

 

A Budapesti Barokk Fesztivál idei különlegességei a szeptember 21-i koncert, amelyen J. S. Bach összes csembalóhangversenyét adja elő Oláh Aino a Budapest Barokk Együttes kíséretében, a szeptember 29-i Bach János-passió, valamint az október 4-i koncert, amelyen Vivaldi: La Gloria, Himeneo című szerenádját adja elő a Savaria Barokk Zenekar. Ezt a Vivaldi  művet Magyarországon eddig soha nem játszották. Németh Pál művészeti vezető eredeti kéziratok alapján rekonstruálta a művet, amelyet 1725-ben XV. Lajos esküvőjére komponált a velencei mester. Jónás Krisztina mellett a másik címszerepet Armin Gramer osztrák kontratenor énekli. A fesztiválon a hazai előadók mellett többek között fellép Nicholas Parle, a ma élő egyik legjobb csembalóművész is.

 

A zenei élmények mellett a közönség részese lehet a templom hajómennyezetén folyó restaurálási munkálatoknak. A tavaly kezdődött munkának köszönhetően újra eredeti szépségében láthatók a több mint 100 éve átfestett mennyezeti freskók. A restaurálási munkák támogatásához a fesztivál jegyvásárlásával mindenki hozzájárul.

 

Időpont: 2013. szeptember 19 – október 6.

Helyszín: Belvárosi Szent Mihály Templom

Részletes program a fesztivál honlapján.

La femme La femme cikke 2013. szeptember
címkék:
Koncert | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.