"A Vanity Fair felmérése szerint 2011 után, 2012-ben is a világ legjobban öltözött személye Kate Middleton."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A legjobban öltözött nő a világon

A Vanity Fair felmérése szerint 2011 után, 2012-ben is a világ legjobban öltözött személye Kate Middleton.

Már nem kétséges, hogy Kate Middleton az angol királyi család teljes értékű tagja. Valljuk be, a pár kapcsolatának elején sokan okkal vonták ezt kétségbe. Vilmos herceg fiatal volt, ahogy Kate is, kapcsolatuk pedig hol mélyponton volt, hol a mennyekben. S nem utolsósorban, ott volt a társadalmi különbség kérdése is. Hogy vehetne el egy herceg egy polgárlányt? Hiába a jó iskola, a megfelelő neveltetés, hiába a kitartó szerelem, a királyi család és egyben egész Anglia vegyesen fogadta az állandóan változó események híreit.

 

 

A pár mégis kitartott egymás mellett, és a siker sem maradt el. 2010 novemberében Vilmos herceg hivatalosan is bejelentette elkötelezettségét Kate Middleton mellett. Ezt édesanyja, Diana hercegnő eljegyzési gyémántgyűrűjével erősítette meg, melyet nyilvánosan húzott fel Kate ujjára. Nem volt több kérdés, nem volt több talány, a királyi családdal együtt az egész Brit-sziget elfogadta a döntést. A Buckingham Palota naptárába beírták a jeles dátumot: 2011. április 29. A királyi esküvő napjára már az egész ország Kate-lázban égett. Volt, aki Diana utódját látta benne, hiszen jóságával, kedvességével, figyelmességével sokban hasonlított a britek imádott  hercegnőjére, és ő volt az, aki valóra váltotta a meséket, miszerint egy herceg mégiscsak feleségül vehet egy polgárlányt – ez nem kis mértékben növelte Vilmos öccsének, Harrynek a vonzerejét is.

A királyi esküvő után az ország lakói még fel sem ocsúdtak mámorukból, amikor a ceremónia után két héttel a The Daily Mail hasábjain megjelent, Kate „koppintotta” a díszes és szemkápráztató menyasszonyi ruháját, hiszen épp ugyanilyen csipkecsodában állt az oltár elé 2009-ben Isabella Orsini, Silvio Berlusconi keresztlánya is. Grace Kelly ugyancsak szóba került, mivel ő volt az első, aki V nyakú csipkeruhában jelent meg először, bár ő nem esküvőn, hanem egyszerűen csak a hétköznapokban.

Már-már kialakulóban volt egy újabb negatív hullám az akkor már hercegnőként tisztelt Kate körül, amikor Isabella Orsini nyilatkozott a Novella 2000 magazinnak: „Ez annyit jelent, Kate Middletonnak jó az ízlése.”

 

A brit királyi család ékköve

 

Orsini nem sejtette, hogy kijelentésével a hercegnőt újra a figyelem központjába állítja. Mégpedig, a téma innentől a jól öltözöttség volt. Ki jóindulatból, ki kevésbé abból, de mindenki figyelni

kezdte Kate-et, Cambridge hercegnőjét, hogy immár nemcsak mikor, de miben jelenik meg az utcán, a rendezvényeken, bárhol.

S Kate kiállta ezt a próbát is. Hiszen minden adottsága megvan hozzá, hogy ezen a téren is méltó legyen a hercegnői címhez. Jessica Diehl, a Vanity Fair magazin divatigazgatója a hercegnőt többek között az örök mosolya és természetes szépsége miatt a brit királyi család ékkövének nevezte.

Kate Middleton mára már saját stílusirányzatot képvisel a brit lányok és nők körében. Nemcsak hogy csodálják mesébe illő ruháit, de kollekció is viseli a nevét, ami egyben az elismert angol tervezők munkáját újból az angol divatvilág középpontjába helyezi.

Hiszen Kate hercegnő közel 15 millió forintot érő ruhatárában Valentino vagy Karl Lagerfeld klasszikusai mellett kényelmesen megférnek a legnagyobb és egyben megfizethető angol tervezők – Alexander McQueen, Roland Muret vagy Matthew Williamson – alkotásai, melyek közül a legkedveltebbek Jenny Packham ruhakölteményei. Szívesen viseli a TopShop aktuális kínálatát is, melyet újragondolt haute-couture-nak tart.

 

Hercegnő a legjobban öltözöttek között

 

Az egyéni stílus, a királynői alkat és a divat szeretete a hercegnőt 2011 után 2012-ben is a világ legjobban öltözött személyévé emelte. Ezzel maga mögé szorított olyan ikonikus személyeket, mint Alicia Keys, Jessica Chastain, Colin Firth, vagy saját sógora, Harry herceg.

2011 volt az első év, amikor a királyi család egyik tagját választották az év legjobban öltözött személyének a Vanity Fair magazin szavazásán. Kate Middleton nemcsak saját hazáját, de a világot is meghódította. Ő az a lány, akivel szeretnénk meginni egy kávét, és közben lazán elcsevegni, amikor farmerszerelésben látjuk. De ő az a lány is, aki királynői tartással vonul végig a kifutón, s mi csak ámulunk, mennyire tökéletesen megtanulta a királyi család több évszázados etikettjét. S ő az a lány, akiről most már második éve minden divattervező álmodik. „A nép hercegnője”, Kate Middleton, aki örömet hozott nemcsak a királyi családnak, de egész Nagy-Britanniának.

 

Fotók: Wikipedia, Vanity Fair

Riedl Annamária Riedl Annamária cikke 2012. augusztus
címkék:
Divat | | Stílus | Uralkodók
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.