"A sport szeretete a szakújságírás felé sodorta. Diplomadolgozatával bekapcsolódott egy, a biciklik ABS rendszerét fejlesztő projektbe, eredményeire pedig felfigyelt egy..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kuntár Bence

Szívvel-lélekkel teker

A sport szeretete a szakújságírás felé sodorta. Diplomadolgozatával bekapcsolódott egy, a biciklik ABS rendszerét fejlesztő projektbe, eredményeire pedig felfigyelt egy kerékpáralkatrészeket fejlesztő vállalat.

Gyermekkora óta az autók és a biciklik szerelmese. Még óvodás sem volt, amikor már az összes autó márkáját fejből tudta, és arról álmodozott, hogy autószerelő vagy autóversenyző lesz. Veszprémben tanult, mechatronikai mérnök mesterdiplomáját 2015 januárjában a Continental Jármű-rendszertechnikai szakirányon szerezte meg. Diplomadolgozatával egy, a Pannon Egyetemen már korábban megkezdett projektbe kapcsolódott be, amelynek célja a bicikli ABS rendszerének fejlesztése. A téma és Kuntár Bence elért eredményei felkeltették egy olasz, kerékpár-alkatrészeket fejlesztő cég érdeklődését: egy évre szóló meghívást kapott, gyakornoki pozícióban.

 

Évek óta ír is kerékpáros témájú cikkeket. Inkább magányos farkasnak tartja magát, mint olyan embernek, aki élvezi, ha a társaság középpontjában lehet. „Igyekszem minden feladatot és problémát egyedül megoldani, csak különösen indokolt esetben kérek segítséget. Ha fontosnak tartok valamit, nem nyugszom, amíg be nem fejezem. Minél nagyobb a tét, annál jobban tudok teljesíteni, motiválnak a nagy kihívások” – mondja. Nem zárkózik el a konfliktusoktól sem. „Ha én tévedtem és hibáztam elismerem, de a másik féltől is elvárom az ilyen hozzáállást” – mondja.

 

Most egyedül él Olaszországban, próbálja megszokni első teljes munkaidős munkáját és azt, hogy el kell látnia magát. Fél 9-től este 6-ig dolgozik, és majdnem mindennap főz. Természetesen a bringázás szerves része az életének. „Számomra minden nap, ami sport nélkül telik el, elpocsékolt idő. Rengeteg élményt, barátot és lehetőséget köszönhetek a kerékpározásnak. Bár az autókhoz képest ez egy egyszerű szerkezet, mérnökként talán nagyobb szabadságot ad az embernek, mert kevesebb a szigorú környezetvédelmi megkötés és a tervezési költségek is nagyságrendekkel kisebbek” – állítja Kuntár Bence, akinek ez a terület azért is vonzó, mert a kerékpárosok egy nagy családként működnek. Szinte mindenki ismer mindenkit világviszonylatban is.

 

„Nem szoktam hosszú távú tervekkel bíbelődni. Mindig az adott helyzetből próbálom kihozni a legtöbbet, és nyitott szemmel járok a világban. Minden helyzetből érdemes levonni a tanulságokat, és ezek alapján dönteni a továbbiakról. Nem vagyok álmodozó típus, bár pár mtb versenyt mindenképp szeretnék még teljesíteni Európában, és régóta vágyom egy oldtimer olasz autóra is” – mondja terveiről. Most a legfontosabbnak azt tartja, hogy minél több szakmai tapasztalatot szerezzen, megtanuljon olaszul, és mélységében is megismerje a kerékpáripart. Saját vállalkozásban csak akkor gondolkodik majd, ha úgy érzi, eleget tanult a munkái során, és pontról pontra kidolgozott stratégiával tud nekivágnia a megvalósításnak.

Dr. Korondi Péter
"Bence mechatronikai mérnökként egy kerékpár ABS rendszer kidolgozásán fáradozik, sportolóként elsőként veszi birtokba ezt az új magyar találmányt, és tapasztalatairól cikkeket ír. Ilyen ép testű és ép lelkű tehetségekre van szükségünk."