"Kríziskommunikációs szakember, aki az életet a komfortzónáján kívül éli. Mindenáron meg akarta találni a gyakorlat és az akadémikus elmélyültség szinergiáját. És ez sikerült is..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Pintér Dániel Gergő

Hálás minden nehézségért

Kríziskommunikációs szakember, aki az életet a komfortzónáján kívül éli. Mindenáron meg akarta találni a gyakorlat és az akadémikus elmélyültség szinergiáját. És ez sikerült is neki.

A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének kommunikációs vezetőjeként és saját vállalkozásában is értékként tekint az információcserére Pintér Dániel Gergő PR-stratéga és válságkommunikációs szakember, oktató, kutató. „Olyan cégeknek, magánembereknek nyújtok szakmai segítséget, akik-amelyek üzletpolitikájával, emberi hozzáállásával azonosulni tudok. A tudomány, oktatás, civil szféra szereplői nemcsak borzasztóan izgalmas stratégia mentén kezelhető szervezetek, de társadalmilag felelősek is, így habozás nélkül melléjük tudok állni, hogy a kommunikációjukat fejlesszem. A tudományos közösséget kicsalogatni az elefántcsonttoronyból éppen olyan fontos, mint a magánembereknek megmutatni, hogy a tudomány, a kutatás szexi” – mondja.

 

Főállásban az MTA Sztaki kommunikációs osztályát vezeti, de saját kutatási területe, a válságkezelés jelenti számára a legnagyobb kihívást, ebből írja doktori disszertációját is. A válságmenedzsment Magyarországon még nem vált külön hivatássá, ezért ő saját magát inkább válságérzékeny pr-osnak nevezi, aki 80 százalékban a krízisek megelőzésével foglalkozik, 20 százalékban pedig „tűzoltással”, krízishelyzetek objektív szakértői elemzésével. Fontosnak tartja kiemelni, hogy a  közhiedelemmel ellentétben nem etikátlan politikus, aki mindenáron helyre akarja állítnai egy cég elveszett renoméját, számára legalább annyira fontos egy szervezet célcsoportja, mint maga a szervezet.

 

Református, reál beállítottságú családból származik, világ életében matematikusnak szánták, de ő kiskora óta tudja, hogy író, alkotó, gondolkodó ember szeretne lenni. Már 18 évesen, az egyetem mellett elkezdett szerkesztőségekben gyakorokoskodni, és számára a mai napig az első számú cél a tanulás. „A kihívás és komfortzónából kilépés az, ami igazán vonz, annak az izgalmas útnak a megtalálása, hogyan tudnék folyamatosan fejlődni, inspirálódni. Az a típusú ember vagyok, aki még a diákjait is arra buzdítja, hogy ne féljenek a kudarctól, hanem minél több éles helyzetben próbálják ki magukat. A munkáim során teljesen különböző közegekben mozgok, így fontosnak tartom, hogy ugyanazt a szakmai problémát akár egy oxfordi professzorral, akár egy unicum mellett egy laikus barátommal meg tudjam vitatni.”

 

 

Szabadidejében önkénteskedik, járt már India nyomornegyedeiben, Japánban, de segített hajléktalanoknak, és mélyszegénységben élő roma családoknak is. Egy mélyen hívő, szeretetet hirdető fiatalember, aki hihetetlenül hálás minden nehézségért az életében, mert ezek tanítják folyamatosan alázatra, illeve arra, hogy nem lehetnek meddő pillanatai. A La femme 50 tehetséges magyar fiatal programtól elsősorban azt várja, hogy a megfelelő fórumokon népszerűsíthesse a tudományát, inspirálódjon a 49 tehetséges emberrel való megismerkedésből, illetve segítséget kapjon kezdő vállalkozóként a vállalkozása beindításához.

Dr. Ránky Katalin
"Amikor megkérdezik tőlem, hogy mitől lettem sikeres, mindig ugyanaz a válaszom: három meghatározó egyéniség segített a pályámon, tanácsot adtak, irányítottak, és kritizáltak. Elérkezett az idő, amikor én szeretnék így segíteni. "