"Hawaiitól Új-Zélandig ezek a Föld leggyönyörűbb tengerpartjai, ahol az álomüdülés valósággá válik!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Álomüdülés a paradicsomban

Hawaiitól Új-Zélandig ezek a Föld leggyönyörűbb tengerpartjai, ahol az álomüdülés valósággá válik!

A legtöbben egész életünkben szüntelenül vágyakozunk a természet és az egzotikum után. Egy paradicsomi szigetre, ahol a természettel harmóniában, szerényen, ám de nyugalomban élhetünk. A világ legszebb strandjai egzotikus díszletek között, zajos turisták és levakarhatatlan árusok tömege nélkül igazi menedéket jelentenek a pihenésre vágyóknak.

 

Clifton Beach


A kilátás és a természet tökéletessége itt magára von minden tekintetet. A Clifton Beach az Atlanti-óceán nyugati partjainál a világ egyik legnépszerűbb strandja. Az itt található partszakaszokat puha fehér homok fedi, és hatalmas sziklák veszik körül – így megvédik őket a hírhedt nyári délkeleti széltől. A víz általában hideg, hőmérséklete 16 fok közül mozog, ami nagy hőségben jól jön, enyhébb időjárás esetén azonban csak a legelszántabbak próbálkoznak úszással.

 

 

Mennyei tenger Hawaiion


Bár Hawaii a szörfösök kedvenc úti célja, itt a Lanikai tengerparton a víz olyan nyugodt, hogy egészen a mokuluai ikerszigetekig el lehet evezni. A Lanikai jelentése „mennyei tenger”. A név pontosan kifejezi azt a látványt, amely ezen a csodálatos helyen fogad minket. Meleg, türkizkék víz, melyet finom homokos tengerpart ölel körül, miközben a gyengéd passzátszelek hűvös megkönnyebbülést kínálnak a nagy hawaii melegben. Az Oahu Windward-szigeten található strand nagyszerű alkalmat kínál, hogy helyiekkel ismerkedjünk. Ezen a helyen egész évben 25 és 30 fok között mozog a hőmérséklet, a tenger pedig nagyrészt 26 fokos. Itt található a szigetcsoport és egyben Honolulu legszebb merülőhelye is, a helyiek szerint minden kétséget kizáróan ez a legjobb hely a fürdőzéshez Hawaiion.

 

 

A Seychelles-szigetek gyöngyszeme


A Lonely Planet útikönyvkiadó szerint Anse Laziot a legszebb strand Praslin szigetén, emellett pedig a világ egyik legtöbbet fotózott partszakasza. Praslin a második legnagyobb sziget a Seychelles-szigeteken. Egykor kalózok és kereskedők uralták a környékét, mára azonban az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont. Az itt található Anse Laziot-tengerpart vakítóan fehér homokos strandjáról és bámulatos türkizkék óceánjáról híres. A sziget zöldellő fái között pedig különleges madarakra és növényekre bukkanhatunk. Így például itt él a Bülbül és fekete papagáj is.

 

 

A fehér mennyország


A Whitehaven-tengerpart egy 7 km hosszú partszakasz a Whitsunday-szigeten Queensland  közelében. A festői strandot hajóval lehet megközelíteni Airlie Beachből, Shute Harbourból, valamint a Hamilton-szigetről. A partszakasz 2008-ban elnyerte a Queensland legtisztább strandja címet, 2010 pedig a CNN az ökobarát strandok legjobbjának nevezte. A strand homokja 98%-ban szilícium-dioxidból áll, amitől a homokszemek hófehéren ragyognak. Eltérően a többi tengerparttól, itt a homok nem tartja meg a hőt, így kényelmesen mezítláb járkálhatunk a parton, anélkül hogy megégetnénk magunkat. A tengerpart északi részén terül el Hill Inlet, a világ egyik legszebb öble, melynek különlegessége, hogy itt a homok és a tenger összekeveredik a dagálynak köszönhetően, s így bámulatos színkombinációkat hoz létre.

 

 

Aranyszínű homok és türkizkék víz


Az Abel Tasman Nemzeti Park Új-Zéland legkisebb nemzeti parkja, pihenéshez és kalandokhoz egyaránt tökéletes. A parkot aranyszínű homokos tengerpartjai, tiszta türkizkék vize és egyedülálló élővilága tette híressé. A part vonalán hatalmas páfrányok nőnek, melyek különleges hangulatot kölcsönöznek a parknak. Itt található a világ egyik legszebb tengerpartja, az azonos nevű Abel Tasman, mely nevét annak a holland felfedezőnek köszönheti, aki először lépett Tasmania és Új-Zéland partjaira. Ezen a lélegzetelállító területen élnek a kék pingvinek és wekák is. Mivel a védett területre járművek nem mehetnek be, így gyalogosan, kajakkal vagy csónakkal látogathatjuk meg az Abel Tasmant.  

 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2014. július
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.