"Számos olyan varázslatos hely van a Földön, melyek ellenállhatatlan bájukkal felébresztik szunnyadó romantikus énünket."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ahol a romantika lakik

Számos olyan varázslatos hely van a Földön, melyek ellenállhatatlan bájukkal felébresztik szunnyadó romantikus énünket.

Akár a gyönyörű városkép, a kultúra vagy a helyi gasztronómiai remekek csábító illata, a világ bizonyos pontjain valami miatt mindig úgy érezzük, hogy 10 centivel a Föld fölött lebegünk. Belgium festői csatornáitól Kiotó teaföldjeiig a Föld tele van olyan felfedezésre váró helyekkel, ahol a romantika az úr!

 

Romantikus csatornák Brugge-ben


Mesébe illő utcáival Brugge elvarázsolja látogatóit. Ez az egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori európai város, Belgium egyik legkedveltebb turistacélpontja. A középkorban a Reie folyó csatornahálózattá vált, mely lehetővé tette a kereskedők számára, hogy az árut könnyen a vízi piacra szállítsák. Manapság a hajóút a legegyszerűbb módja annak, hogy felfedezzük Brugge legszebb helyeit. A csatornák mentén található időtlen szépségű városrészek és épületek különleges „vissza az időben” érzést keltenek. A gótikus stílusú városközpontban újra átérezhetjük, miként éltek itt évszázadokkal korábban a művészek. A történelmi városközpont az épségben megőrzött középkori épületeknek köszönhetően az UNESCO Világörökségének része. A legismertebb közülük a több mint 83 méter magas harangtorony, amelyen 366 lépcsőfokot kell megmásznunk, hogy felérjünk a tetejére.

 

Egy szenvedélyes tangó Buenos Airesben


Könnyű belemerülni Buenos Aires izgalmas éjszakai életébe és sokszínű kultúrájába. A város tökéletes helyszín, ha romantikus utazásra vágyunk, nem véletlen, hogy sokan csak Dél-Amerika Párizsának nevezik. Az egyik legtökéletesebb nászutas úti cél, méghozzá jó okkal. A nászutasok élvezhetik a városi oázist, a gazdag történelmi múlttat és a kellemes meleg klímát. A városban a kifinomultság találkozik az Argentinára jellemző latin szenvedéllyel. Buenos Aires számos gyönyörű parkkal és botanikus kerttel büszkélkedhet, Palermo környékén felfedezhetjük a város legjobb éttermeit és butikjait, míg a körülötte található hatalmas park tökéletes a romantikus piknikezésekhez és hosszú sétákhoz. A ligetben szabadtéri színpad, illetve állatkiállítás és planetárium is található. Az európai örökség az épületeken és a körutakon is fölismerhető. A város legöregebb bárja, a Cafe Tortoni 1858-ba repít vissza, a Teatro Colón impozáns épülete pedig éppoly lenyűgöző, mint 1908-ban lehetett. Akik szívesen merülnek bele az éjszakai életbe, hajnalig táncolhatnak a tangó szülővárosban. Itt a buli reggel 8-ig, vagy akár 10-ig is elhúzódhat. A turisták kedvelt úti céljai közé tartoznak a San Telmo és a La Boca negyedek. A La Boca negyed gyakran ad otthont  különféle ünnepségeknek, báloknak és táncversenyeknek.

 

Cinque Terre, az olasz Riviéra


A képeslapokra illő Cinque Terre  Liguria és Toscana találkozásánál fekszik. A terület öt kisebb falunak ad otthont, melyeket érdemes gyalogosan felfedezni, ha valóban szeretnénk megtapasztalni Cinque Terre  hamisítatlan hangulatát. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola és Riomaggiore is megér egy kirándulást! Ezeket az apró településeket leginkább a meredek sziklafalba épült színes épületek és a tengerparti elhelyezkedése teszi igazán különlegessé. A festői vidék 1997-ben az UNESCO Világörökségének listájára is felkerült, nem ok nélkül. A területen számtalan túraútvonal található, mindegyik izgalmas látnivalókat, természeti szépségeket kínál. Fontos azonban megjegyezni, hogy Cinque Terrén az emelkedőknek és a lépcsőknek köszönhetően a túrázás korántsem egyszerű, megfelelő állóképességet és felkészültséget igényel, ám minden fáradságért kárpótol a színes falvak, a kristálytiszta tenger és az olívaligetek magával ragadó látványa!

 

A fények városa


A fények városaként emlegetett Párizs köztudottan a szerelem városa is. A kivilágított Eiffel-torony, a Szajna-part, a Louvre mesterművei, a város ódon épületei, a buja Moulin Rouge mind a város romantikaéhségét mutatják. Az Amélie csodálatos életéből ismert domboldalt, azaz a Montmartre-ot, egy délutáni pihenés után érdemes felkeresni és bejárni. Mialatt bebarangoljuk a kanyargó, apró lépcsőkkel összekötött kis utcákat, bealkonyul, és a Sacré Coeurhöz már naplementében juthatunk el. Ez a gigantikus bazilika Párizs minden pontjáról látszik, ha körbejárjuk, mégis újra lenyűgöz, a dombtetőről látható panorámáról nem is beszélve. Még az Eiffel-torony is innen a legszebb. A Palace des Vosges kétségkívül a legtökéletesebb piknikhelyszín a városban, Párizs egyik legrégebbi és legszebb tere, melyet elegáns 17. századi villák vesznek körül a Marais negyedben. Végül érdemes egy napot a Latin negyedre szánni, ahol megtekinthetjük a Panthéont, a klasszicizmus szimbólumát, amelyben sok híres francia nyugszik. Pihenésképpen pedig elheveredhetünk a Luxembourg-kertben.

 

A cseresznyevirágok földje


Különleges béke hatja át Kiotót, a várost, amely leginkább talán történelmi jelentőségű szentélyeiről, templomairól és palotáiról híres. Nem kevesebb, mint 17 világörökségi helyszínnel büszkélkedhet. Cseresznyefák sorakoznak az út szélén, pagodák emelkednek a buja zöld dombokon. Elég, ha belépünk a város egyik kínai hatású kertjébe, mely csodálatos zöld növényeknek és zen templomoknak ad otthon, és hirtelen hihetetlen nyugalom tölti el a lelkünket. Annak, aki erre jár, mindenképpen érdemes benéznie az ősi Enriakudzsi templomba, mely bonyolult építészeti adottságaival lenyűgöző látványt nyújt.

 

A városban számtalan történelmi nevezetesség található, közülük az egyik legnépszerűbb a Fusimi Inari-nagyszentély, ahol megelevenedik az ősi Japán. A világörökségi helyszínek közül kihagyhatatlannak számít a 14. századi, arannyal borított Kinkakudzsi templomkomplexum, Kiotó egyik szimbóluma. A templomegyüttesnek csupán a főépülete a Kinkaku, vagyis az Aranypavilon. Az épület földszintje a Heian-kori palotaépítészet, első emelete a szamurájház-építészet, második emelete pedig a zen építészet tökéletes példája. Ha az ősi Japánból szeretnénk még egy kis ízelítőt, a Gion-negyed kötelező programnak számít, itt mintha megállt volna az idő, az utcán még mindig gésák sétálnak, és régi teaházak sorakoznak. 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2020. augusztus
címkék:
Nő és férfi | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.