"Léböjt, diéta, fogyókúra, lúgosítás – több úton is elindulhatunk az egészségtudatosság felé.(X) "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egészség a testnek, balzsam a léleknek

Léböjt, diéta, fogyókúra, lúgosítás – több úton is elindulhatunk az egészségtudatosság felé.(X)

Ha sikerül megszabadulnunk néhány felesleges kilótól, a felgyülemlett mérgektől, ha le tudunk mondani az elsavasodást okozó ételekről, szó szerint megkönnyebbülünk. Fellélegzik, és új energiákat kap a szervezet, megnyugszik, és harmóniába kerül a lélek. Nem mindegy, mikor és hol vágunk bele a testi-lelki méregtelenítést, tisztulást segítő kúrába. Legtöbben tavasszal böjtölnek, az évezredes vallási rituálék és a természet ébredését kísérő újjászületés nyomán, de ajánlatos beiktatni egy böjtkúrát ősszel is. Jól jön egy kis lassulás, méregtelenítés, immunerősítés és energiagyűjtés a hosszú téli hónapok előtt. Érdemes segítségül hívni a természet erőit, figyelni a hold állását. Teliholdkor, majd az azt követő fogyó hold ciklusban a szervezet automatikusan az elengedésre, a méregtelenítésre és a leadásra van beprogramozva, így könnyebb és eredményesebb a léböjtkúra.

 

 

A karcsúsító, lúgosító vagy méregtelenítő folyamatok kellemes megéléséhez kellemes környezetre, csendre, nyugalomra van szükség. A csökkentett kalóriaadag, a lemondás a kedvenc hús- és szénhidráttartalmú ételekről vagy léböjt esetében akár minden szilárd ételről, elvonási tünetekkel is járhat. Az ingerlékenység, a türelmetlenség, a feszültségek oldásának legjobb módszere a szervezett kúra sétákkal, könnyű mozgással, meditációval vagy jógával. Segít a termálvizes wellnesskörnyezet is, amely lazít, elcsendesít, és regenerál.

 

Tisztító és lúgosító kúrák Sárváron


A tudatos böjtölők mindig gyönyörű természeti környezetet választanak, távol a hétköznapok zajától – olyat, mint a Danubius Health Spa Resort Sárvár. Buchinger és Kneipp jól bevált módszerei – frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek, gyógyteák, váltófürdő – mellett naponta kényeztető wellness kezelések segítik a méregtelenítés folyamatát, távol a szállodai büféasztal kísértésétől.

 

Elvonulás vagy közös teázás, egyéni fitness vagy csoportos mozgás – Sárváron mindenki saját ritmusa szerint böjtölhet. Választhatja a tavasszal és ősszel megrendezett léböjtös találkozókat vagy a vasárnaptól vasárnapig foglalható egyéni böjtkúrát.

 

A 9 éjszakás léböjt – klasszikus Buchinger alapokon – 2 ráhangoló napot, 5 lénapot és 2 felépítő napot jelent, a kúra elején és végén vegetáriánus módon zöldségekkel, a lényegi böjtnapokon szilárd táplálék nélkül, sok-sok folyadékkal. Természetesen nem maradhat el az orvosi kontroll, a folyamatot támogató konzultáció és a tisztulást segítő testkezelések sem, masszázsok, sókamra, váltófürdő és az együtt böjtölő csapat egymást erősítő ereje, mert a hosszú asztal összetart, támogat.

 

A szállodai vízi és szaunavilág a vizes lazulás élményét nyújtja, de az igazi vonzerő a 10 hektáros arborétum, a hajdani királyi kert. Minden a természetbe hív, amely megnyugtat, feltölt, csitítja a stresszt - egyszerűen tökéletes a böjtölő léleknek!

 

A léböjt mellett szeptembertől, havi rendszerességgel 7 éjszakás lúgosító kúra indul Sárváron, amely a szervezet optimális sav-bázis háztartását hivatott beállítani. Napi ötszöri bázikus étrend mellett csoportos jóga- és mozgásórákat, 11 testkezelést – masszázsokat, iszappakolást, sóbarlangot, mágnesterápiát is tartalmaz a csomag.

 

Aki kicsit könnyítene szervezetén, választhatja az 1000-1200 kcal étkezésen alapuló karcsúsító-vitalizáló kúrát is, amely a kalóriaszegény étrend jó hatásait sok mozgással, testtekercseléssel, váltófürdőkkel, mágnesterápiával, masszázzsal fokozza.

 

www.danubiushotels.hu/sarvar

La femme La femme cikke 2015. október
címkék:
Egészség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.