"Reggeli zsiráfok között? Éjszaka egy fa tetején? A most következő különleges szálláshelyek újradefiniálják a hotelek fogalmát. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Több mint hotel

Reggeli zsiráfok között? Éjszaka egy fa tetején? A most következő különleges szálláshelyek újradefiniálják a hotelek fogalmát.

A hotelek általában első számú funkciójukat tekintve azt a célt szolgálják, hogy szállást és kikapcsolódást nyújtsanak a megfáradt utazóknak. Egyes szálláshelyek azonban ennél sokkal többre törekszenek: különleges környezetükkel, egyedi szolgáltatásaikkal és innovatív kialakításukkal fontos üzeneteket és felejthetetlen élményeket kínálnak vendégeiknek. 

 

Állatrajongók kedvencei


Napjainkban állatbarátként egyre több olyan hotelban van lehetőségünk megszállni utazásaink során, ahol a vadon élő állatokat közvetlen közelről figyelhetjük meg. A kenyai Giraffe Manorban például gyakorlatilag együtt élhetünk a zsiráfokkal, akik időnként még a szálloda ablakán is bedugják fejüket egy-két finom falat után kutatva. De nem ők az egyetlenek. A zsiráfokat gyakran kísérik varacskos disznók is, akik ugyancsak szívesen időznek a vendégek közelében. Maga a hotel egyébként a Rothschild zsiráfok számára létrehozott Zsiráf Központ szomszédjában helyezkedik el, amely elsősorban a veszélyeztetett Rothschild zsiráfok megmentésére és tenyésztésére jött létre.  

 

 

Ha a kenyai szavannák helyett mégis inkább a trópusi esőerdők élőlényeivel szeretnénk találkozni, akkor Ruandában a helyünk! Az ezen a területen található Virunga-hegységben lakik a híres ezüsthátú gorilla, amelyet egy vezetett túra keretében akár személyesen is megcsodálhatunk, ha szerencsénk van.

 

A Virunga Lodge-nál keresve sem találhatnánk jobb szálláshelyet. Ez az első osztályú szafari lodge azon a területen épült fel, ahol korábban Dian Fossey is felállította első táborát. Az amerikai etológus 18 éven keresztül tanulmányozta a gorillák viselkedését ebben a régióban, és komoly erőfeszítéseket tett a gorillák és más állatok védelmére. A gorillák mára hozzászoktak az emberi jelenléthez, ennek ellenére a túra vezetői nagyon figyelnek arra, hogy csak kis létszámú csoportokkal közelítsék meg a gorillacsaládokat, és semmilyen körülmények között ne zavarják meg őket jelenlétükkel.

 

Hotelok a művészet szolgálatában


Mostanában egyre népszerűbb art hotelokban, avagy művészhotelokban, hogy a műalkotások közvetlen közelében ehetünk, alhatunk éppúgy, mintha csak a miénk lenne. A falakat általában egy adott művész vagy korszak festményei, fényképei, esetleg rajzai borítják, de olyan is előfordul, hogy minden szoba más és más meglepetést tartogat.

Előbbire kiváló példa a németországi Art’otel Berlin Kudamm, mely teljes egészében a pop-art koronázatlan királya, Andy Warhol előtt tiszteleg. A szállodát a művész fotói és eredeti művei díszítik, különleges betekintést engedve ezzel Warhol életébe és munkásságába.

 

 

Hasonlóan különleges élmények várnak az Il Sogno di Giulietta (Júlia álma) hotelban is, Veronában, Júlia házának udvarában. A hotel szobáinak különlegessége, hogy az összes lakosztályt egy-egy Shakespeare-idézet ihlette a Rómeó és Júliából. A házat naponta több ezer turista látogatja meg a míves erkély és a Júlia-szobor miatt, melynek megérintése a legenda szerint elhozza nekünk az igaz szerelmet. Esténként csak a hotel vendégei tartózkodhatnak az udvarban, így megtapasztalhatják a világ leghíresebb erkélyének varázslatos atmoszféráját. 

 

Közel a természethez


A Treehouse hotelek manapság rendkívül népszerűek a természetkedvelők körében. A gyerekkori faházak hangulatát idéző szálláshelyeket úgy alakítják ki, hogy a lehető legkevésbé zavarják meg a természetet és a benne élő állatokat, ugyanakkor a kíváncsi kalandorok kedvükre tanulmányozhassák az élővilágot. A svéd tervezők ezen a téren láthatólag különösen tehetségesek. A 2010-ben Svédországban létrejött Treehotel-projekt vezető svéd tervezőknek munkája nyomán vált valósággá. Az egyes szálláshelyek mind egyedi kialakításúak, ám a legépszerűbb közülük kétségkívül az a különleges tükörkocka, amely – miután minden oldala az erdőt tükrözi vissza – tökéletesen beleolvad a tájba. A tükörkockát különleges filmborítással vonták be, így a madarak számára nem jelent veszélyt, mégis szinte teljesen láthatatlan a külső szemlélő előtt.  

 

 

Jeges kalandok


A Finnországban, körülbelül 200 km-rel az Északi-sarkkörön túl fekvő Lainio Snow Village autentikus lappföldi élményt kínál a kalandvágyó turistáknak. A hóból és jégből épült hotel belsejében elegáns jégbár és étterem is helyet kapott. A szobákat és a termeket jégből készült remekművek díszítik, amelyeket Lappföld tehetséges jégszobrászai gondos precizitással faragtak ki. A hotel minden évben átalakul, időről időre változtatja méretét, formáját és belső berendezését, így biztosak lehetünk benne, hogy kétszer ugyanazt az arcát sosem mutatja.   

 

 

Hasonlóan izgalmasnak tűnik, a Hotel Kakslauttanen nevű szálloda is, amely az egyedi üvegkupolás igluival lehetővé teszi, hogy az ágyunkból gyönyörködhessünk Lapföld lenyűgöző havas tájaiban, valamint az északi fényben. A környék számos programot kínál a téli sportok és a kalandok kedvelőinek. Aki szeretne, kirándulást tehet a Jeges-tengerhez, síelhet, vagy akár snowboardozhat is. 

La femme La femme cikke 2018. március
címkék:
Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.