"Kizárólag női tisztekkel hajózik a világ egyik legmodernebb óceánjárója a nemzetközi nőnap alkalmából."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Nők a parancsnoki hídon

Kizárólag női tisztekkel hajózik a világ egyik legmodernebb óceánjárója a nemzetközi nőnap alkalmából.

A tengeri hajózás sokáig kizárólag a férfiak privilégiuma volt. A női tengerészek aránya ma is mindössze két százalék. A világ változik, ideje leszámolni az idejét múlt sztereotípiákkal – vallja a Celebrity Cruises hajótársaság, amely 2020. március 8-án útjára indítja a világ első, teljes egészében női parancsnokság alatt hajózó óceánjáróját. Így tiszteleg a tehetséges nők előtt a Celebrity Cruises.

A tengeri luxushajózás egyik legkedveltebb társasága már számos lépést tett a női tengerészek érvényesülésének támogatásában, amelynek eredményeként parancsnoki hídjain immáron 22 százalékban nők teljesítenek szolgálatot. A Celebrity Cruises hajóján szolgál a világ első női kapitánya, Kate McCue, akinek kinevezése mérföldkő volt a tengeri hajózás történetében. McCue kapitány irányításával indul útnak 2020. március 8-án a Celebrity Edge, amelyet egy 26 fős, teljes egészében hölgyekből álló, 17 országból származó nemzetközi csapat irányít majd.

Kate McCue, a világ első amerikai női óceánjárókapitánya

 

„Mindannyian elkötelezettek vagyunk az esélyegyenlőség támogatásában. Az elmúlt években nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy hajóink legénységében a női és férfi munkatársak aránya kiegyenlítettebb legyen. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennyi tehetséges, tapasztalt hölgyet tudhatunk csapatunkban, akik hihetetlen erőfeszítéseket tettek sikereinkért. Ezt ünnepeljük ezzel a különleges hajóúttal és egyúttal ahhoz is szeretnénk hozzájárulni, hogy a jövőben minél több hölgyet köszönthessünk hajóink legénységében.” – Lisa Lutoff-Perlo, a Celebrity Cruises elnök-vezérigazgatója

 

Történelmi utazás, különleges programok

 

A Celebrity Cruises történelmi jelentőségű utazásához különleges program-sorozat is kapcsolódik. Kiállítást és aukciót szerveznek kizárólag női művészek alkotásaiból, a vendégek emellett megvásárolhatják Reout Kallati luxus-ékszertervező egyedi kollekcióját és lesznek a fedélzeten ikonikus női rendezők előtt tisztelgő filmvetítések.

Emellett olyan programok várják az utasokat, mint a Woman of the World, női röplabda verseny, Mary Frances művész- és divattervező moderálásával kerekasztal beszélgetés a hajó női vezetőivel és még sok más izgalmas újdonság, amely a tehetséges fiatal lányokat és hölgyeket arra ösztönzi, hogy ne féljenek áttörni a határokat!

 

Mindezt a díjnyertes, Celebrity Edge fedélzetén, amely innovatív megoldásaival újraértelmezte a luxuspihenés fogalmát. A tenger fölé nyúló, 16 szinten át liftező Magic Carpet aktuális helyzetétől függően, hol a kényelmes kiszállást segíti, hol bárként üzemel, hol meghitt helyszín esti vacsorákhoz. 2020 nem csak esélyegyenlőségi mérföldkő a Celebrity Cruises életében, hanem az Edge testvérhajójának, a Celebrity Apex vízre bocsájtásának éve is, amelyet az Edge Class további két hajója követ a következő években. A hajóút már foglalható a Celebrity Cruises magyarországi képviseleténél.

La femme La femme cikke 2019. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.