"A Hotel & Chalet Aurelio szuperkényelmet kínáló ötcsillagos szálloda ideális szálláshely minden évszakban."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Arlbergi luxus télen-nyáron

A Hotel & Chalet Aurelio szuperkényelmet kínáló ötcsillagos szálloda ideális szálláshely minden évszakban.

Az ausztriai Lech falucska a kevésbé ismert üdülőhelyek közé tartozik. Nálunk legalábbis. Az alig másfélezres, csendes település 1444 méter magasságban fekszik az Alpokban, Bécstől 605, Innsbrucktól 120 kilométernyi távolságra a legnyugatibb osztrák tartományban. Ausztriában itt a legmagasabb az egy négyzetméterre eső luxusszállodák, fine dining éttermek száma. Ha el akarunk menekülni a világ elől, talán nincs is ideálisabb választás, mint az itt található, luxuspihenést kínáló Hotel & Chalet Aurelio.

Az utolsó nagyobb településtől szerpentinek, keskeny alagutak vezetnek fel e paradicsomba. Mire megérkezünk, szinte beleszédülünk a kacskaringókba. Szerencsére ki sem kell mozdulnunk a szállodából ahhoz, hogy egész nap jól érezzük magunkat. Az Aurelio valójában nem is egy, hanem három luxus faépületből áll. Mindegyikből csodás panoráma tárul a falura és az Alpok csúcsaira, a templom tornya szinte egymagasságban van a szobák erkélyével, melyek mind déli fekvésűek.


A szálloda nevében is megtalálható chalet arra a kétszintes házra utal, mely hat, egyenként 42 négyzetméteres, tágas kétágyas szobát, valamint két, 82 négyzetméteres lakosztályt rejt magában. Társalgójában télen a meleg kandalló teszi még hangulatosabbá az estéket, amely akár moziteremmé is alakulhat.

A három faházban külön személyzet gondoskodik a lakók kényelméről. A faházakat földalatti átjáró köti össze a két épületből álló hotellel. Természetesen multimédiarendszer, ingyenes wifi, huszonnégy órás szobaszerviz, napi kétszeri takarítás szolgálja a kényelmet, mely limuzinrendeléssel bővíthető, sőt helikoptertranszferre is lehetőség van, aki például a környező nagyvárosok repülőtereiről érkezik, vagy távozáskor oda szeretne eljutni. A három épület elegáns belső terei szinte visszatükrözik a természetes alpesi környezetet.

Az Aurelio Spa gyógynövényes gőzfürdőt, bio és finn szaunát, edzőtermet kínál személyi fitneszedzővel, és egy 23 méter hosszú medencét az úszni vágyóknak. Masszázst, kozmetikai kezelést is kérhetünk, s a Valmont exkluzív termékeivel lepnek meg minket.

Az Aurelio hangulatos éttermében többek között Christian Rescher készíti az ízletes ételeket, osztrák alapanyagokból. A fiatal, díjnyertes séf ételkölteményei ámulatba ejtőek, ízviláguk a helyi és a nemzetközi konyhaművészet legjavát ötvözi. Christian úgy fogalmaz, hogy a tányér a vászon, amelyen alkotásai megelevenednek.

Az ebédet akár a szálloda napozóteraszán is elfogyaszthatjuk, miközben élvezzük a gyönyörű panorámát, és beszippantjuk a mindig friss hegyi levegőt. A Licca Lounge bárban hatalmas kanapékban ejtőzhetünk.

 

A kulináris programok szerelmeseinek a szomszédos Chalet Mimivel, illetve Chalet Arulával közösen szervezett gourmet rendezvények ígérnek feledhetelen kikapcsolódást. A díjnyertes, 4 Hauben Gault Millau séfek által prezentált hal-barbecue esteken, fine dining napokon, főzőtanfolyamokon garantáltan különleges ízélményekben lesz részünk.


A kertben meglepetés is vár ránk: itt találkozhatunk a Hiero, Domingo és Yaki nevet viselő három barátságos alpakával, azaz a háziasított, rendkívüli finomságú gyapjáról ismert dél-amerikai tevefélékkel.

Ha kellően felfrissültünk a szállodában, az Aurelio ideális kiindulópont, hogy a környékre, sőt kissé távolabbra is, lenyűgöző helyekre autózzunk. Bő egy óra alatt könnyen eljuthatunk az Ausztria, Németország és Svájc találkozási pontján fekvő Boden-tóhoz. Ausztriának a 263 km-es partszakaszból a tó keleti partvidékének 26 km-e jutott. Itt fekszik Bregenz, ahol az óvárosi és tóparti séta után ne mulasszuk el a Pfänder-kilátót sem, ahová néhány perc alatt repít fel a felvonó.

Bregenzből alig tíz kilométer a német kisváros, a festői szépségű Lindau, melynek kikötője is megkapó látvány. Bregenztől délre autózva máris Kelet-Svájcban találjuk magunkat, ahol elkalandozhatunk például St. Gallenbe, ahol feltétlenül nézzük meg a kéttornyú barokk székesegyházat, valamint az óvárost. Megcélozhatjuk aztán Liechtenstein miniállamot és a hercegség fővárosát, Vaduzt, ahol érdemes ellátogatni a várba. Innen, részben autópályán, alig egy óra alatt juthatunk vissza Lechbe, s szállodánkba, az Aurelióba. Ahol újra vár ránk a kényeztető pihenés!

La femme La femme cikke 2020. október
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.