"A Richter Gedeon népszerű országjáró prevenciós programsorozata idén három állomásra látogatott el. (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Több mint 30 fontos szűrés az Egészségvárosban

A Richter Gedeon népszerű országjáró prevenciós programsorozata idén három állomásra látogatott el. (x)

Kaposváron, Miskolcon és Kiskunhalason több mint 30 fontos szűrésen, tanácsadáson, egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt a júniusi eseményekre látogatók.

 

A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a helyi egészségügyi intézményekért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. A járványhelyzetre való tekintettel a Richter Gedeon Nyrt.

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS
Több mint 422 millió forint adomány az egészségügyi intézmények számára!
alapadománya ezúttal megemelt összegről, 3 500 000 forintról indult minden állomáson, ezt gyarapították tovább a résztvevők. A lakosok aktivitásának köszönhetően az elmúlt 12 évben támogatott 82 egészségügyi intézmény összesen több mint 422 millió forint adományban részesült a hazai gyógyszercégnek köszönhetően. 

 

Az idén 120 éves Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára a Richter Egészségváros programot, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen és időben számos fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul nemcsak lakhelyükhöz közel, de ingyenesen is. A kezdeményezés eseményein eddig 82 városban több mint 200 ezren vettek részt. Ezalatt több mint 210 ezer szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek, a helyiek aktivitásának köszönhetően pedig 422,9 millió forint adomány gyűlt össze a résztvevő egészségügyi intézmények javára.

 

Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak

 

Az egész napos rendezvényre kilátogatók minden egyes aktivitásukért – szűrésen, tanácsadáson, előadáson való részvételért – 300 forintot érő adománypontot kaptak, az így összegyűlt összeg pedig hozzáadódott a Richter által minden alkalommal felajánlott, jelentősen megemelt, 3,5 milliós alapadományhoz. 2021 júniusában a Kaposi Mór Oktató Kórház számára 5 343 800 forintra, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak 5 353 100 forintra, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház számára pedig 8 706 800 forintra gyarapodott a lakossági összefogásnak köszönhetően az alapadomány.

A saját egészségügyi eredményeik megismerésén túl a lakosok részvételükkel idén olyan adománycélok megvalósításához járulhattak hozzá, mint egy mobil szűrővizsgálatokhoz szükséges mini labor beszerzése a Kaposi Mór Oktató Kórház számára, C-íves sebészeti képerősítő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórháznak, illetve a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház infrastruktúrájának fejlesztése és a szülészet-nőgyógyászat eszközparkjának bővítése.

Előadások és különleges programok

 

A szűrések és tanácsadások mellett a résztvevő egészségügyi intézmények szakemberei sokszínű előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat. Olyan témákat boncolgattak, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó volt többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a memória működéséről, illetve a lelki egészség fontosságáról is.

A szűrések mellett plusz aktivitásokkal is találkozhattak a rendezvényre látogatók. A kiskunhalasi Egészségváros egy igazán különleges programmal indult: ugyanis a reggeli órákban a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház helikopter-leszállópályáján egy igazi mentőhelikoptert, valamint egy tűzoltóautót lehetett megtekinteni. Ráadásul személyesen csatlakozott az eseményhez Dr. Szlávik János infektológus szakorvos is, aki a 21. század járványairól tartott érdekes előadást.

 

Rekord eredménnyel zárult az online pontgyűjtés

 

A Richter Egészségváros hivatalos Facebook-oldalán is követhették az előadásokat azok az érdeklődők, akik személyesen nem tudtak kilátogatni a rendezvényekre. Az online aktivitás ugyanúgy értékes forintokat ért, mint a személyes részvétel. Az élő, online közvetítésekhez fűzött aktivitásokkal az érdeklődők összesen több mint 1,6 millió forintot gyűjtöttek az egészségügyi intézményeknek.

 

A kiskunhalasi esemény egyúttal meg is döntötte a rekordot: az eddigi hét online közvetített esemény között kiemelkedett az érdeklődők aktivitása, és összesen 1 357 200 forintot gyűjtöttek a kórház számára.

 

Ősszel újra!

 

Bár egyre többet hallani az egészségtudatosság és a megelőzés fontosságáról, a szűréseken való részvétel még mindig messze elmarad az elvárttól. Az egészség, mint érték általában csak betegség esetén kerül előtérbe, illetve az egészségi állapot felmérésére is legtöbbször már a konkrét probléma esetén kerül sor. Pedig az egészségtudatosság és a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel hozzájárul az egészségben eltöltött évek számának növekedéséhez. A betegségek időbeli diagnosztizálása életeket menthet.

A prevenciós szemlélet kialakítása azonban egy hosszú távú edukációs folyamat, amely a Richter Egészségváros célkitűzése között szerepel a kezdetek óta. A rendezvénysorozat az elmúlt tizenkét év során az ország minden régiójába eljutott, de ismertségének és hiánypótló szerepvállalásának köszönhetően még mindig nagyon sok megkeresést, felkérést kap városoktól, egészségügyi intézményektől.

 

Ezért a Richter 2021 szeptemberében tovább folytatja a rendezvénysorozatot. Az esemény tervezett őszi állomásai: Budapest, Dorog, Pécs és Szolnok.

La femme La femme cikke 2021. július
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.