"Jelentős állami támogatásokkal alakíthatjuk át fűtési rendszerünket napelemekkel, vásárolhatunk elektromos autót vagy e-kerékpárt. Íme a részletek!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Pályázattal a klímavédelemért

Jelentős állami támogatásokkal alakíthatjuk át fűtési rendszerünket napelemekkel, vásárolhatunk elektromos autót vagy e-kerékpárt. Íme a részletek!

Napelemes, valamint energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt segítséget magánszemélyeknek az Innovációs és Technológiai Minisztérium legújabb, októberben meghirdetett pályázata. A vissza nem térítendő támogatást kizárólag lakóépületekre lehet igényelni, amelynek mértéke bruttó 2,9 millió forint a tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás érdekében létesített napelemes rendszer esetén. Fűtéskorszerűsítéssel együtt pedig bruttó 11,3 millió forint. A pályázatok elbírálása pontozásos rendszer szerint történik, előnyben részesülnek a gyermeket nevelők, illetve azok a pályázók, akik fejlesztendő járásokban laknak. A jelentkezők a kivitelezői listán szereplő vállalkozásokkal köthetnek szerződést a beruházás megvalósítására.

A pályázatokat első körben 2021. december 6. és 2022. január 12. között lehet beadni, régiónként eltérő időpontokban, és várhatóan 2022 februárjában kezdődhetnek meg a kivitelezési munkálatok. Arról, hogy mikortól, mely megyékben élők pályázhatnak, itt tájékozódhatunk! A pályázat további ütemeiben a következő három évben is lehet pályázni a meghirdetett rendszerek támogatására. A minisztérium úgy számol, hogy így összesen 202 milliárd forintból nyújthat segítséget az átlagjövedelem alatt kereső háztartásoknak, melyek közül azok jelentkezhetnek, melyekben a tulajdonos vagy a tulajdonosok éves jövedelme nem haladja meg 4,85 millió forintot.

 

A pályázattal 34 920 háztartást lehet segíteni, melyből 23 320-at csak napelemekkel 11 600-at fűtéskorszerűsítésben is lehet támogatni. Akik távfűtéses ingatlanokban élnek, csak napelemes rendszer kialakítására pályázhatnak. Önálló társasház teljes korszerűsítésére sem lehet pályázni, csak külön-külön a benne élő lakástulajdonosoknak. A már meglévő hőszivattyús vagy fűtőpaneles fűtések korszerűsítésére, bővítésére ezúttal nem lehet

INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM
202 milliárd forint támogatás környezetbarát fűtéskorszerűsítésre.
jelentkezni e pályázat keretében, és a már meglévő napelemes rendszerek kibővítésére, cseréjére sincs lehetőség, kivéve annak, aki fűtéskorszerűsítésre pályázik.

 

Több milliós segítség az e-autók vásárlóinak

 

„Idén még nem zárultak le a lakossági pályázatok.” Ezzel a mondattal vigasztalja az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. honlapja azokat, akik lemaradtak az állam által nyáron meghirdetett e-autó vásárlási támogatásról. Akkora volt az igény e kedvezményre, hogy már a nyitónapon, 2021. június 14-én kimerült az elektromos autók vásárlásához kapható első, egymilliárd forintos keret. Csaknem ezerötszázan elég gyorsak voltak, ők sikerrel nyújtották be pályázatukat.

Érdemes visszapillantani, milyen feltételekkel írták ki a legutóbbi pályázatot, hogy a következő kiírást már felkészülten várjuk. A vissza nem térítendő támogatás új e-autó vásárlásakor a 12 millió forint beszerzési ár alatt elérhette a 2,5 millió forintot, 12–15 millió forintos elektromos autók esetében pedig másfél millió forint volt az állami támogatás. A márkakereskedő, illetve az importőr által tesztautóként saját tulajdonban Magyarországon forgalomba helyezett, eladásra kínált járműre is érvényes volt a legutóbbi pályázat, az első forgalomba állítástól a megrendelés dátumáig eltelt maximum 12 hónapon és 6 ezer kilométer futásteljesítményen belül. Nem járt állami támogatás a plug-in hibrid és a használt elektromos autókra, s erre a jövőben sincs esély. Aki élni kíván a lehetőséggel, figyelje alaposan a híreket, mert bármikor megjelenhet a legújabb pályázat.

 

Támogatott e-kerékpárok

 

Immáron a tizenkettedik pályázati szakaszban támogatja a kormány az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését 2021 novemberében, a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében. Az egymilliárd forintos keretösszegű pályázat során már több mint ötezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához kaptak hozzájárulást az új tulajdonosok. Ezúttal november 1. és november 5. között zajlik a benyújtási szakasz, ahogy az a támogatás lebonyolításával megbízott IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. weboldalán olvasható. A támogatás maximális mértéke a vételár fele. Pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

A Pedelec 2020 elnevezésű pályázat részleteit, valamint a résztvevők körét a pályázati kiírás tartalmazza!

La femme La femme cikke 2021. november
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.