"Az elmúlt évtizedben antropológusként Afrika több tucat országában jártam. Afrikát egyszerűen nem tudom megunni."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Varázslatos Afrika

Az elmúlt évtizedben antropológusként Afrika több tucat országában jártam. Afrikát egyszerűen nem tudom megunni.

Dél-Afrika, Kenya, Ghána. Három, hangulatában, kultúrájában, flórájában és faunájában is különböző afrikai ország. Három olyan utazási cél, amely tökéletes lehet arra, hogy az afrikai kontinens érzésvilágába belekóstoljunk. A Dél-Afrikai Köztársaság jól bejáratott turisztikai infrastruktúrát és változatos szolgáltatásokat kínál a tájak és szafarik szerelmeseinek. A kelet-afrikai Kenyában sokat megérthetünk az arab kultúra Afrikára gyakorolt hatásából, és valóban részünk lehet azokban a romantikus afrikai pillanatokban és hangulatokban, amelyeket szemünk elé képzelünk, ha Afrikáról ábrándozunk: horizonton felködlő szavanna, állatcsordák mindenütt. A nyugat-afrikai Ghánában az autentikus Akwaaba, azaz „isten hozott” hangulat édesíti meg az utazó mindennapjait, sok tradicionális kulturális élménnyel és kulturális örökségvédelmi helyszínnel fűszerezve.

 

A szivárványország

 

A Dél-Afrikai Köztársaságot afrikanista berkekben nem is szoktuk az „igazi” fekete-afrikai országok közé sorolni. Bár földrajzilag az afrikai kontinensen helyezkedik el, de több európai országot is lepipáló gazdasági mutatóival és fejlett infrastruktúrájával „kilóg a sorból”. Ki gondolná, hogy Johannesburg utcáin több, Magyarországon is ismert multinacionális vállalat terméke mosolyog vissza a bevásárlóközpontok és benzinkutak polcairól? Változatos szolgáltatási színvonal, jó utak jellemzik ezt a gyönyörű dél-afrikai országot, amely természeti látványosságaival kombinálva jó „belépő” lehet az Afrikába-vágyóknak. Itt mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szállást, éttermet és utazási szolgáltatást. Bérelt lakóautóval vagy tetőcsomagtartós terepjáróval barangolhatja be az állatokban bővelkedő nemzeti parkokat Namíbiától Botswanáig, cápákkal merülhet, bálnalesen vehet részt, vagy bóklászhat Johannesburg megannyi fontos történelmi helyszínén.

 

A teljes cikk a La femme 2013. téli számában olvasható.

Szilasi Ildikó Hermina Szilasi Ildikó Hermina cikke 2014. január
címkék:
Afrika | Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.