"Az arany mint időtálló érték már a régóta ismert az emberiség számára. Az egyediség szimbóluma. Van egy kártya, amely ugyanezt tudja.(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egy kártya, amely bearanyozza az életet

Az arany mint időtálló érték már a régóta ismert az emberiség számára. Az egyediség szimbóluma. Van egy kártya, amely ugyanezt tudja.(x)

A CIB MasterCard Gold kártya mindazt kínálja, amitől egy nő igazán nőnek érezheti magát. Ideális asszisztens és kiváló barátnő is egyben. Bajban azonnal, éjjel-nappal segít, legyen szó háztartási problémákról, banki sorban állásról, orvosi segítségről, s még lehetne sorolni. Amire ez a kártya képes, lehetetlenség észben tartani. S barátnőként pontosan tudja, milyen az ízlésünk a ruhát vagy gasztronómiát illetően. Minden körülmények között mellettünk áll, ismer mindenkit, aki számít, így akadályok nélkül, minden élethelyzetben azonnal cselekedhetünk. Néhány napja a Capriccio Lakásétterembe csábított egy hamisítatlan CIB Gold–Arany vacsorára, hiszen legújabban az ételekben is egyre gyakrabban jelenik meg az aranyba bújtatott csillogás.

 

 

Ez az ehető nemesfém azonban nem a modern kor találmánya. Az ókori egyiptomiak úgy tartották, aki aranyport fogyaszt, örökké élni fog. A fényűzés jeleként a középkorban jelent meg, a lakomák stílusos kísérőjeként, leginkább az italokban. Az aranyról alkotott elképzelés a gasztronómia világában a mai napig nem változott. Előszeretettel használják díszítéshez por, pehely vagy vékony fóliacsillag formájában. Ez a nemesfém az ételekben egyet jelent a különlegességgel, hiszen nem minden nap fordul elő a fogásokon, így az amúgy is finom ételsort még egyedibbé, ünnepibbé varázsolja.

 

Nem volt ez másképp a lakásétterem estjén sem. Halk zene kíséretében érkeztünk a csodásan megterített terembe, ahol arannyal csábító pezsgő fogadott bennünket. Kellemes beszélgetés és egy kis séta a konyhában, s máris érkezett az első fogás. Francia libamáj terrin aranyköntösben, calvadosos almapudinggal, házi mandulás molnárkával. Tökéletes kezdés egy igazán különleges esthez. A poharak halk csilingelését és a vendégek elégedett duruzsolását óvatosan, nemes eleganciával törte meg a következő fogás, a zöldspárgás zöldborsó cappuccino krémleves, tökéletes sous-vide lágy tojással, aranypelyhes kenyér chipessel. Kivételes ízharmóniájú, igazi tavaszi fogást ölel körbe az apró kis csillogás. A főfogás, a lassan sütött borjúgerinc aranyfüsttel, provence-i zöldségekkel, zsenge bébispenóttal és zsályamártással volt az est fénypontja a desszert előtt.

 

 

Ami a nemesfémek sorában az arany, az az édességek között a csokoládé, vagyis az egyik legkülönlegesebb alapanyag. A csokoládé évezredek óta a gasztronómia értékes kincse, amit az is jelez, hogy egyes kultúrákban a kakaóbabot fizetőeszközként is használták. Nem meglepő tehát, hogy a séfek a CIB aranykártyája alapján csokoládén alapuló desszertet álmodtak meg. Az arannyal és csokoládéval készült CIB Aranyálom tortácska kombinálja a két anyag különlegességét, ezzel igazán exkluzív édességet teremtve meg, tökéletes zárásként az egyedi vacsorához.

 

 

De ez csupán csak egy az ezernyi lehetőség közül, amelyet a CIB MasterCard Gold tartogat számunkra. Engedjük, hogy jelenlétével az életünk felülkerekedjen a mindennapokon, és váljunk igazán különlegessé.

Riedl Annamária Riedl Annamária cikke 2014. március
címkék:
| Üzlet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.