"A 2017-es őszi/téli lakberendezési trendek segítségével új életet csempészhetünk otthonunk megunt helységeibe!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A szezon színe-java otthonunkban

A 2017-es őszi/téli lakberendezési trendek segítségével új életet csempészhetünk otthonunk megunt helységeibe!

 

A hideg, borongós idő beköszöntével és a tél közeledtével egyre több időt töltünk a négy fal között, emiatt még fontosabb, hogy lakásunk a béke és nyugalom szigete legyen, olyan hely, ahol menedékre lelünk egy hosszú, stresszes munkanap után. A pihentető környezet megteremtéséhez és otthonunk felfrissítéséhez nem kell feltétlenül a teljes enteriőrt átalakítanunk, legtöbbször elegendő néhány apró változtatás is. Az őszi/téli szezon lakberendezési trendjei között szerencsére számtalan nagyszerű ötletet találhatunk, ha újításra vágyunk!

 

Monokróm elegancia


A House Beautiful szerint a monokróm színvilág a 2017-es őszi/téli időszak egyik legerőteljesebb trendje, melynek népszerűsége főként egyszerűségében rejlik. A fekete és a fehér párosa eleganciát kölcsönöz a lakásnak, modern, kifinomult megjelenést minden helyiségnek. Ha igazán stílusos összeállítást szeretnénk, a monokróm színvilághoz érdemes bronzos, metálos árnyalatú kiegészítőket és fényes felületű bútorokat választanunk! Az így kapott enteriőr letisztult, mégis rendkívül karakteres.

 

 

Vissza a természethez


Ha a hűvösebb árnyalatok helyett jobban kedveljük a természetes faanyagokat és a földközeli tónusokat, ezt a trendet nekünk találták ki! A természetes elemeket előnyben részesítő stílus számtalan lehetőséget biztosít arra, hogy kiéljük kreativitásunkat, és megmutathassuk a lakásban személyiségünket. Készíthetünk dekorációt a legutóbbi kirándulásunkon talált gallyakból és kövekből, vagy létrehozhatunk akár egy művészi képkollekciót is a szabadban szedett mutatós levelekből! Az eredmény kellemes hangulatú, meleg, barátságos otthon!

 

 Fotó: diys.com


Geometrikus és virágos részletek


A négyzetekből és téglalapokból álló csempe már a múlté, a különböző formájú, méretű és színű alakzatok mozaikja azonban ismét nagyon népszerű, díszítsük vele akár a falat, akár a padlónkat. A geometrikus mintázat előnye, hogy rendkívül sokoldalú, a hagyományos és a modern környezetben egyaránt megállja a helyét, továbbá garantáltan vonzza a tekintetet!

Ám ha mégis túl visszafogottnak érezzük, választhatunk akár romantikusabb irányvonalat is! A lakberendezők szerint például a virágmintás tapétánál keresve sem találhatnánk hatásosabb fegyvert az őszi/téli depresszió ellen!  

 


Fotó: dailydreamdecor.com

 

Növények mindenütt


A 2017-es őszi/téli trendekben fontos szerepet kapnak a növények is. A jelszó: minél több a növény a lakásban, annál jobb! A House Beautiful szerint a zöld levelek nemcsak az otthonunkat tehetik szebbé, de az egészségünk és a jó közérzetünk megőrzéséhez is hozzájárulhatnak. A NASA megfigyeléseiből kiderült, hogy olyan dísznövények, mint például a vitorlavirág, az anyósnyelv vagy a fikusz, erőteljes légtisztító hatásúak, így segíthetnek eltávolítani a mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat.


Bársonyos puhaság


A lágy tapintású, luxus hatású bársonyt a mai napig az elegancia, a kifinomultság és a nemesség megtestesítőjeként tartják számon a lakberendezés világában. Érdemes tehát becsempésznünk valamilyen formában ezt a különleges anyagot az otthonunkba, például egy új kanapé, egy kényelmes lábtartó, vagy néhány mutatós díszpárna segítségével!Érzéki színek


Az idei évben számos különleges színt találhatunk a lakberendezési trendekben. Így például hódít a modern, mégis rendkívül kifinomult türkizkék és a luxus hatású smaragdzöld árnyalat. Az előbbi friss, vidám hangulatot áraszt, az utóbbi pedig bársonyos, meleg megjelentést kölcsönöz a lakásnak. A látványt a fehér kontrasztjával és néhány mutatós növénnyel fokozhatjuk. 

 

Fotó: wowfyy.com

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2017. november
címkék:
Divat | Lakberendezés
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.