"Egyre többen szeretnének fizetni elektronikusan. Elvárás, hogy a kereskedők, szolgáltatók rendelkezzenek készpénzmentes megoldással. (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Új megoldás vállalkozásoknak: készpénz helyett QR-kód?

Egyre többen szeretnének fizetni elektronikusan. Elvárás, hogy a kereskedők, szolgáltatók rendelkezzenek készpénzmentes megoldással. (x)

Az elmúlt közel egy évben jelentősen átalakult a kiskereskedelem és a szolgáltató szektor működése, előtérbe kerültek az online rendelések, nagyon sokan kérnek kiszállítást, csomagküldést. Ezzel párhuzamosan egy új jogszabály is megjelent, amely a szolgáltatók széles körének írja elő az elektronikus fizetési lehetőség biztosítását.

 

Erre tökéletesen alkalmas lehet a QR-kódos fizetés, ami a Raiffeisen Banknál már elérhető. A QR kóddal ma már több millió potenciális ügyfél tud fizetni. Jól működhet egy kisboltban, egy fodrászatnál, csomagküldő szolgáltatásnál, ételkiszállításánál, kozmetikusnál, de szinte bármilyen szolgáltató vagy kereskedelmi vállalkozásnál.

  

Melyek a QR-kódos fizetés előnyei?

 

  • Ma már rendkívül elterjedt az okostelefonok használata, amelyet a vásárlók szinte mindig maguknál tartanak. A megfelelő QR-kód olvasására képes mobilbanki alkalmazással a vásárló egyszerűen leolvassa a telefonjával a pénztárnál létrehozott QR-kódot és rögtön tud fizetni.
  • A kereskedő számláján maximum öt, a gyakorlatban egy másodpercen belül jóváírásra kerül az összeg a nap 24 órájában, hétvégén is. A kártyatársaságokhoz köthető POS terminálok esetében az átfutási idő általában 1-2 nap, de egyes esetekben akár több nap is lehet.
  • Akár online is használható, egyre elterjedtebb a webáruházakban, sőt, akár képernyőről is lehet vele fizetni.
  • A kereskedő csak a sikeres QR-kódos fizetési tranzakciók után fizet, ezen kívül semmilyen rejtett költség nem jelentkezik. A vásárlónak pedig csak akkor merül fel költsége, ha bankjánál az átutalásnak díja van.
  • Megfelel a szabályoknak új eszköz beszerzése nélkül, hiszen akár egy meglévő mobiltelefonra is telepíthető.
  • Nincs szükség költséges és bonyolult készpénz-logisztikára.

 

Hogyan működik?

 

A Scan&Go mobiltelefonos applikációt a pénztáros tölti le akár saját vagy az üzlet mobiltelefonjára, a QR-kódot és a fizetési visszaigazolást mindössze néhány mozdulattal tudja kezelni.

 

A megrendeléshez ki sem kell mozdulni: ugyanis az egyéni vállalkozók mellett, egyedülálló lehetőségként most már KKV cégek is – bizonyos árbevételig – teljesen online tudnak számlát nyitni a banknál. Tudjon meg többet a Raiffeisen Bank QR-kódos fizetési megoldásairól ezen a linken, a Scan&Go mobilfizetési alkalmazásról pedig ezen a linken.

La femme La femme cikke 2021. március
címkék:
Raiffeisen Bank | Üzlet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.