ELNÖKI SOMMELIER
A jó bornak igenis kell cégér! Gál Helga, az első magyar női „borpohárnok”.
GASZTRO
A már–már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése a célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba...
GASZTRONÓMIA
A régi idők néhány kedvelt tápláléka sokáig háttérbe szorult. Most ismét népszerűek lettek, nem véletlenül.
Székelykáposzta vagy Sacher-torta zöldségekből? A nyers vegán étrend hívei szerint nem csak salátát ehet az, aki ezt a módszert választja!
Mindenki emlékszik még a TV Paprikából a kedves, francia fiúra, aki alig-alig beszélt magyarul, de amikor főzni kezdett, mindig csillogott a...
Megelevenednek az irodalom klasszikusai- no, nem színpadon vagy filmvásznon, hanem ételben. Az irodalom és a kulinária találkozása az asztalon.
ÉSZAKI VENDÉGEK
Az északi országokban Szent Iván az év legkiemelkedőbb napja, nemzeti ünnep, amelyet áthat a bűbáj és a varázslat.
FESZTIVÁL
Ha nyár, akkor fesztivál, meg persze zene, kultúra és gasztronómia.
Talleyrand, francia filozófus szerint a kávé „fekete, mint az ördög, forró akár a pokol, tiszta, mint egy angyal, édes, mint a szerelem”.
PALLADIO
Vicenzában és Velencében Andrea Palladio építészmester és helyi gasztronómia nyomába eredtünk.
Minőségi borválogatás a belvárosban: borfesztivál az Erzsébet téren
Idén nemzetközi sztárok színesítik a Gastroblues Fesztivál programját.
Enni kell, de vajon fűlne-e a fogunk egy főttpénisz-tálhoz vagy madárnyálból készült fészekhez? Bizarr és méregdrága fogások.
Pompás étkek, zamatos italok kóstoltatják magukat a megújult Gourmet Fesztiválon – a Millenárison - június 7. és 10. között.
Azukibab, umeboshi, wakame, wasabi, schichimi – a japán konyha kellékei, amelyek ma már mindenütt ismertek.
Márton-napon országszerte lakomákat rendeznek, hogy egész esztendőben bőven legyen mit enni, inni.
Heiszler Olivér séffel beszélgettünk a Michelin-csillag gasztronómiai világban betöltött szerepéről és jelentőségéről.
Az olasz konyha mindig világhírű volt, de soha olyan fénykorát nem élte, mint napjainkban. Mi lehet ennek az oka? Mit tudnak ők, amit mások...
NESPRESSO ATELIER
A Nespresso Atelier háromnapos eseményén a kávé egy merőben új oldalával ismerkedhettek meg a vendégek Michelin-csillagos séfek tálalásában.(x)...
GASZTRONÓMIA 2015
Újonnan felfedezett hozzávalók és változatos receptek. 2015-ben igazi meglepetéseket tartogat a gasztronómia világa!
Pihenés a kertben
Flórák és faunák
Debussy: Le plus que lente Vámosi-Nagy Zsuzsa, legtehetségesebb fiatal muzsikusaink egyike, számos hazai és...
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyreszóló ajándékkal.
divatszakértő, blogger
újságíró
Művészeti főmunkatárs