KULINÁRIA
Minőségi gasztronómiai élmény és a francia bisztrók hangulata: a Borssó az örök ígéret kategóriáját kínáló helyek éllovasa.
GASZTRONÓMIA
Idén első alkalommal jelentette meg Magyarországnak szentelt országos étteremlistáját a Michelin Guide.
Talleyrand, francia filozófus szerint a kávé „fekete, mint az ördög, forró akár a pokol, tiszta, mint egy angyal, édes, mint a szerelem”.
FESZTIVÁL
Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztrofesztiválok egyik legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál.
Hogy mi kell a Michelin-csillag megszerzéséhez? A Nespresso Atelier kapcsán Mészáros Ádám séffel és Mártha Róbert cukrásszal...
ELNÖKI SOMMELIER
A jó bornak igenis kell cégér! Gál Helga, az első magyar női „borpohárnok”.
JAMES BOND
Valójában senki sem ismeri. A technikai csodák, az alkohol és a flegmaság csak a show része, a hidegvér csak álca.
Heiszler Olivér séffel beszélgettünk a Michelin-csillag gasztronómiai világban betöltött szerepéről és jelentőségéről.
A bruncholás hazánkban is egyre elterjedtebb. Miben rejlik a titka?
GASZTRO
A már–már feledésbe merült magyarországi szarvasgombakultusz felélesztése a célja az idei, január végi gödöllői szarvasgomba...
AUSZTRIA
Nyugalom, romantika vagy épp családi kalandok lenyűgöző alpesi környezetben, téli sportok és sokszínű gasztronómia: ez Tirol!
FRANCIAORSZÁG
Sajthegyek, „csíkos pizsamás” udvarházak, fekete-fehér tehenek valószínűtlenül zöld réteken.
Minőségi borválogatás a belvárosban: borfesztivál az Erzsébet téren
Ha nyár, akkor fesztivál, meg persze zene, kultúra és gasztronómia.
Megelevenednek az irodalom klasszikusai- no, nem színpadon vagy filmvásznon, hanem ételben. Az irodalom és a kulinária találkozása az asztalon.
Pompás étkek, zamatos italok kóstoltatják magukat a megújult Gourmet Fesztiválon – a Millenárison - június 7. és 10. között.
Az idén jubileumot ünnepel a Restaurant című újság étteremtoplistája: a brit vendéglátó-ipari szaklap tízedik éve, 2002 óta teszi közzé évről évre...
Bor, borpárlat önmagában és fűszerként is megdobogtatja szívet. Az ízlelőbimbókat pedig jókedvre deríti!
Noël Mantel: a séf, aki cannes-i éttermével hódította meg Hollywoodot.
PALLADIO
Vicenzában és Velencében Andrea Palladio építészmester és helyi gasztronómia nyomába eredtünk.
Változatok dohányzóasztalra
Pihenés a kertben
Debussy: Le plus que lente Vámosi-Nagy Zsuzsa, legtehetségesebb fiatal muzsikusaink egyike, számos hazai és...
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyreszóló ajándékkal.
újságíró
főszerkesztő